15/08/2014

ЛИСТ СОЛДАТУ



Сьогодні наша держава Україна та весь народ перебуває у надзвичайно складному становищі через ворожу Росію, яка намагається нас знищити, зламати морально та духовно. У такий непростий час тисячі українських чоловіків залишили свої сім’ї, родини заради повернення миру і спокою в кожен дім. Серед них є і наші мужні та відважні земляки, які боронять єдність країни, яким так потрібна не лише матеріальна, а й словесна підтримка.
Козівська районна бібліотека для дітей приєдналася до акції на підтримку українських військовослужбовців «Напиши листа солдату». Користувачі бібліотеки, а це діти молодшого та середнього шкільного віку, підтримали пропозицію і охоче дарували захисникам теплі, щирі та зворушливі слова вдячності й любові.
Ось деякі рядочки з них:
Таня, 15 років: «Слава Україні, дорогі наші співвітчизники! Дивлячись сюжети, що показують по телебаченню і читаючи свідчення у мережі, ми, прості громадяни по ту сторону екрану, не наближаємося ні на йоту до уявлення усього жаху війни, яке розгортається на наших очах. Неможливо в повній мірі оцінити і відчути, що таке війна простій людині.
Солдате, я можу уявити, як тобі важко, як твій дух і тіло випробовується. Знаєш, ти дуже мужній, якщо стоїш на передовій цього побоїща… Ти – Герой. Я захоплююся твоєю відвагою… Ваші покійні побратими зараз сяють найяскравішими зірками на небі, а твій, солдате, вогник життя просвічує нам дорогу у світле майбутнє. Солдате, в мене тільки одне прохання – не помирай!».
Люда, 12 років: «Дорогий солдате! Знаю, як важко тобі на фронті, але вірю, що здолаєте усі труднощі і ця війна скоро закінчиться. Ви повернетеся додому живі й здорові. Ви переможете. Слава Україні! Героям слава!»
Софія, 13 років: «Ми дякуємо Вам за Вашу відвагу, за Вашу мужність та терпіння. Ви своїми вчинками даєте нам змогу зрозуміти, наскільки ми любимо свою Україну».
Богдан, 15 років: «Дорогий солдате! Я не знаю твого імені і не знаю звідки ти, але все одно переживаю за тебе…Ти піклуєшся про майбутнє всіх нас. Даруєш шанс маленькій дівчинці вперше піти до школи, а дідусеві мирно прожити день. Ти вже прославився, ти вже Герой, а таких Героїв як ти не забувають…».
Галя, 12 років: «Дорогий солдате! Мене звати Галя. Я пишу цього листа із маленького містечка Козова, що на Тернопільщині. Хочеться вірити, що цей лист додасть Вам сил воювати і захищати рідну землю, звільняти її від терористів. Повертайтеся додому живими, щасливими і,звичайно, з перемогою. Слава Україні!».
Марта, 10 років: «Дорогі Захисники України! Я дякую вам, що ви захищаєте нас. Ви мужні, сильні і за це я вас ЛЮБЛЮ!..».
Марія, 14 років: «Дорогі захисники нашої мальовничої України! Хочеться подякувати Вам за те, що не покидаєте державу напризволяще, а стоїте пліч-о-пліч проти ворога, своїми тілами прикриваючи нас… Ви – Герої, тому я низько схиляю голову перед вами і вашими батьками… Хочеться тисячу, ні, мільйон разів сказати: «Дякую, що ви є. Саме ви піднімаєте нашу державу з колін та лікуєте її рани. Нехай Господнє благословення буде з вами. Повертайтеся додому живі та здорові. Ми чекаємо вас…».
Анастасія, 11 років: «Дорогі Захисники України! Ви мужньо стоїте на захисті усієї нації. Бажаю вам міцного здоров’я, терпіння і наснаги у подоланні ворога. Повертайтеся живими та здоровими, а усі поранені, щоб швидко одужали. Слава Україні! Героям слава!».
Ірина, 15 років: «Дорогі солдати! Дай Боже Вам здоров’я, сили, терпіння, мужності та перемоги над тим ненависним москалем Путіном. Хай Бог вас завжди оберігає».
Тетяна, 13 років: «Герою! Щодня Ви, український солдате, прокидаєтеся під свинцевий свист куль. Ваші страви приправлені порохом. Ви бачите не лагідні літні відблиски сонця на тихому дзеркалі, поверхні озера чи річки, а холодний блиск сталі. Щодня. Та все ж не дозволяєте ані собі, ані побратимам здаватися. Вперто боретеся далі. За правду. За волю свого народу. За майбутнє. За мир. Ви – справжній герой! Ви – захисник неньки-України! З нами Бог! Слава Україні! Героям слава!».
Дорогі діти! Акція «Напиши листа солдату» продовжується. Листи, вірші, оповідання, малюнки присвячені українській армії ви можете приносити в зручний для вас час у районну бібліотеку і вони обов’язково будуть передані нашим славним воїнам.

 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар