03/06/2017

ТЕПЛА КРАПЛИНКИ СТАЛИ МОРЕМ

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЗБІРКИ ГАННИ НАЗАРКІВ «Я ПОДІЛЮСЬ КРАПЛИНКОЮ ТЕПЛА»
Краплинкою тепла, яка переросла у море радості, позитиву, щирих усмішок і сліз радості, поділилася авторка поетичної збірочки «Я поділюсь краплинкою тепла» Ганна Назарків у свято Вознесіння Христового під час презентації цієї книги у Козівській центральній районній бібліотеці.


Чимало прихильників творчості поетеси завітали, щоб разом із Ганною Володимирівною розділити радість виходу у світ її четвертої книги, яка, як і усі попередні, зачаровує своєю добротою і щирістю, простотою і, разом з тим, умінням бачити і відчувати те, що не дано кожному, безмежною красою, душевністю….
Особливої атмосфери святу надали його ведучі – директор Козівської централізованої бібліотечної системи Любов Сказко та її заступник Ірина Лазарчук, які підготували емоційно насичену,  по-домашньому теплу програму свята.
Важко було стримати сльози, коли звучали вірші Ганни Назарків у виконанні учасників дитячого зразкового театру «Дивосвіт» районного будинку культури (керівник Людмила Ткаченко), читців та працівників бібліотеки.
Особливо зворушливими були миті, коли Ганна Назарків читала власні вірші, присвячені своїй матері, бабусі і дідусеві, який загинув на війні, залишивши після себе листи, та нинішнім подіям на сході України, адже їхню сім’ю теж не оминула ця війна – чоловік Степан безпосередньо брав участь в АТО на сході України. Вони, найрідніші люди, від яких поетеса черпає наснагу, які додають їй підтримки і впевненості – мама, чоловік, син, брат чоловіка – взяли участь у презентації. 
Кожен вірш поетеси – це ніжний дотик до найтонших струн душі. Зачитуючись у них, мимоволі переносишся  у оте босоноге дитинство, яке  «згубилось у травах зелених», відчуваєш тепло, приязнь, доброту і гостинність, які випромінює поетеса, прагнучи поділитися ними з іншими, любов до рідного краю, до рідних людей, до всього, що оточує  нас і на що ми нерідко просто не звертаємо уваги, а Ганні Назарків дано тонко і трепетно все це не лише відчувати, а й влучно і емоційно ділитися цими відчуттями, своїми думками і переживаннями на папері.
Теплими, щирими словами вітали поетесу її друзі, колеги – голова та учасники літоб’єднання при обласній організації спілки письменників України: Зіновій Кіпибіда, Орест Чоловічок, Тамара Гнатович, Надія Прийма,  запрошені із Бережан – Василь Савчук, Лілія Зінчук, Надія Волинець, учасники літературно-мистецької вітальні «Берегиня, що діє при Козівській районній бібліотеці – Леонія Біла, Петро Худко, Мирон Юрчак, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації  Микола Круць, директор Денисівського краєзнавчого музею Богдан Савак, колеги по роботі – медпрацівники Надія Барицька, Надія Марків, Ольга Терлюк, громадські діячі, друзі, шанувальники таланту Ганни Назарків – Володимир Шкільний, Любов Микитюк, Віра Нечай, журналістка Ярослава Пархомчук та багато інших.












Приємною для усіх, а особливо для винуватиці торжества – Ганни Назарків була звістка про те, що їй присвоєно звання «Почесна жителька Вікторівки». Про це, вітаючи односельчанку, повідомила Вікторівківський сільський голова Віра Коропецька.
Загалом, упродовж усієї презентації приємні несподіванки, щирі емоції переповнювали серце кожного, адже, направду, це було свято для душі – свято відпочинку від буденної суєти, свято гармонії, свято мегапозитивних емоцій.
Приємно було почути вірші Ганни Назарків як у виконанні читців, так і у пісенній інтерпретації. Викладач школи мистецтв Ірина Зерук виконала пісні «Осіннє» та «Бабусина колискова», музику до яких написала сама. Вірш «Бабусина колискова» також надихнув ученицю школи мистецтв, семикласницю і учасницю «Дивосвіту» Аліну Кусень на написання музики, яка на святі виконала цю пісню.

В дарунок до свята для Ганни Назарків та численної аудиторії звучали пісні у виконанні тріо викладачів школи мистецтв у складі Ольги Кацюбки, Лесі  Захарків та Ірини Лабівки (концертмейстер Тетяна Хавалко), квартету районного будинку культури у складі Світлани Андрушків, Іванни Андрушко, Марії Бінерт та Іванни Луцишин, скрипальки Юлі Полиняк, Христини Коваленко.


Ганна Назарків щиро дякувала усім, хто зробив для неї це свято незабутнім – рідним, друзям, колегам, працівникам районної бібліотеки, учасникам концерту та глядачам у залі, а особливо меценату видання – голові фермерського господарства «Вікторія-92» Петру Івановичу Пеляку, завдяки якому збірочка «Я поділюсь краплинкою тепла», як і попередні три – «Кольорові сни», «На вершині літа» та «Сонячне зайчатко», побачили світ.
Збагачені душевною теплотою творчості Ганни Назарків, якою вона радо поділилася із кожним, учасники заходу щиро дякували поетесі за те, що її вірші знаходять відгомін у людських серцях, за те, що вони – про наше життя, про наші мрії, захоплення, про щирість почуттів і відчуттів, про те, що тривожить наші душі і серця. 

Я ПОДІЛЮСЬ КРАПЛИНКОЮ ТЕПЛА
Я поділюсь краплинкою тепла.
Справжнісінького. З ароматом літа.
На денці серця трішки зберегла…
Твоя душа іще не обігріта?
Приходь… Я навпіл розділю тепло.
Зігріти душу – небагато треба.
У тебе, мабуть, зранене крило?
У мене – теж. Не злетимо до неба…
Судилося ходити по землі –
Усе-таки безпечніше, як пішки…
Ще відростуть пір’їнки на крилі!
Твоя душа уже зігрілась трішки?
Ну от і добре. Хвильку ще побудь.
Помовчимо. А, може, чашку чаю?
Що ж, іншим разом. Квапишся, мабуть?
Приходь іще. Дверей не зачиняю.

Ганна НАЗАРКІВ

Немає коментарів:

Дописати коментар