25/03/2011

«ХЛІБ – СВЯТИНЯ НАРОДНА»


          Від хліба все:
                                 Кохання, весен перший цвіт
                                      І світле небо, і криниця чиста,
                                            І серця жар, і мрій стрімкий політ,
                                         І за селом стежина серед жита. 
  17 березня у читальному залі районної бібліотеки було людно. Запросили гостей сюди учні 2-Б класу Козівської школи №1 разом з своєю вчителькою С.О.Матяш на масовий захід «Хліб – святиня народна». Одягнені в українське національне вбрання, веселі, з піднесеним настроєм вітали вони своїх батьків, бабусь, дідусів. Зал було оформлено в стилі колишньої селянської хати. На покуті – сніп із колосків пшениці, стіни оздоблені старовинними вишивками, рушниками, сорочками. На столі стояли ночви…
 Свято розпочали привітанням із запашним короваєм на вишитому рушникові ведучі Галина Магзер і Валентина Радь. Приємно було чути запальні веселі дитячі голоси під час виконання пісні «Бажаємо вам».
Інсценізацію казки «Колосок» вдало виконали Максим Гудов, Андрій Покалюк, Максим Гудима.
 Учасники свята загадували своїм гостям загадки. А за правильні відповіді головним призом була запашна рум’яна булочка з маком. Діти по-особливому відобразили пошанування хліба в сім’ї. Микола Куций та Тетяна Дідицька в діалозі Господаря та Господині підкреслили велич, багатство найсвятішого – хліба насущного.
Свято закінчилося такою рідною і популярною піснею «Зеленеє жито».
Присутні мали змогу ознайомитися з книжковою виставкою «Хліб як молитва, хліб як життя», яку підготували працівники дитячої бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар