19/05/2011

ІЗ СУЗІР’Я МИТЦІВ ТАЛАНОВИТИХ

На небосхилі нашого красного письменства світло сіяє ім’я класика української прози священика Тимофія Бордуляка.
 17 травня в Козівській центральній районній бібліотеці відбулася презентація книги «Невідомі твори Т.Бордуляка». Вступним словом захід відкрила директор ЦБС Сказко Люба Миколаївна. Про життєвий і творчий шлях земляка розповіла зав. бібліотекою-філією села Великий Ходачків Галина Телявська. Спогадами про свого дідуся поділилися онуки Тимофій і Нестор Бордуляки, які упорядкували і видали книгу.
 В заході взяли участь і виступили депутат районної ради, вчитель Великоходачківської ЗОШ Деркач Ольга Іванівна та заступник директора Козівської гімназії Шкільний Володимир Петрович.
 Тимофій Бордуляк – як священик і як письменник – жив з людьми і для людей, ушляхетнював їхні душі Божим словом і молитвою, втішав своїм красним словом, про що так велемовно і щиро сказав його онук так само Тимофій Бордуляк з Дрогобича: «Він любив народ, робив усе для рідного народу і як священик, коли виконував душпастирські обов’язки, і як письменник, і як громадянин».
 Присутні ознайомилися з книжковою виставкою «Із сузір’я митців талановитих» та придбали на пам'ять презентовану книгу з автографами онуків письменника.

Немає коментарів:

Дописати коментар