10/11/2012

9 ЛИСТОПАДА – ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ І МОВИ



Мово рідна!
Колисова материнська
Ніжна мово!
Мово сили й простоти, –
Гей, яка ж прекрасна ти!
                         І. Багряний
У приміщенні районної бібліотеки відбулася літературно-музична композиція «Із слова починається людина, із мови починається мій рід» за участю учнів 5-го класу Козівської ЗОШ №1 під керівництвом класного керівника Гарасівки Г.І. та вчителя музики Гладчука Л.В.
Ще до початку свята у бібліотеці звучить музика – це лунають пісні про рідне слово. Захід розпочала вчитель української мови і літератури Круць Н.П., яка так велично піднесла красу й багатство рідної мови, її різноманітні можливості, зуміла вміло возвеличити кожний звук нашої мови, підкреслюючи разом з тим її милозвучність та співучість. 
Далі виступ продовжили діти. Вони згадали основні етапи розвитку рідної мови, розказували вірші та співали пісні.
Також почесним гостем на святі була творча особистість, поетка-землячка Ганна Назарків. Вона спілкувалася з дітьми, декламувала свої вірші, які проміняться оптимізмом, проникливою любов’ю до життя…
Присутні переглянули книжково-ілюстративну виставку «Мово барвиста, мово багата, рідна і тепла як батьківська хата», де були представлені книги і статті з періодичних видань, які висвітлюють історію української писемності, значення рідної мови для нащадків. Усі ще раз зрозуміли і переконалися в тому, що наша батьківська мова – це духовна святиня, найбільший і найдорожчий скарб нації.

Немає коментарів:

Дописати коментар