05/12/2012

В ГОСТЯХ У КАЗКИ



Казка – це світ чарівний та незвичний,
Казка – це диво, сповнене краси,
Поринуть у казку – це ж бо так цікаво,
Це справді свято, радість для душі.
 У Козівській центральній районній бібліотеці для дітей відбулося незвичайне свято. Його немає в жодному календарі, але воно є в серці й душі тих людей, які люблять казки.Адже казка – це завжди цікаво, це завжди пригоди та мандрівки. Упродовж віків казки були і залишаються чарівними проповідниками доброти і милосердя. Казка в уяві дітей – це загадкова, чарівна гостя, мандрівниця місячних ночей та володарка снів, яка мандрує цілим світом. Завітала вона й до гуртківців Козівського БДЮТ, і молодших школярів Козівської ЗОШ №1.
Діти мали можливість зустрітися з літераторками Галиною Шулим – авторкою збірки «Казка в гості завітала», телеведучою «Вечірньої казки» Тернопільського телебачення  і Ганною Назарків – нашою талановитою землячкою.
«Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі,» – писала відома українська поетеса Ліна Костенко. Саме такою неповторністю в літературному світі є поезія Ганни Назарків.
Доторкнувшись до найпотаємніших струн душі літераторки, всі присутні поринули у прекрасний світ поезії, почули як авторка змальовує красу рідного краю, чарівну природу. Бо свята батьківська земля є джерелом творчої наснаги Ганни Назарків.
Казкова фея, Галина Шулим, провела дітей у захоплюючий, прекрасний та чарівний світ казки, де добро перемагає зло, любов долає ненависть. Школярі із цікавістю та захопленням слухали наших гостей.
Але яке свято без пісні. З великим задоволенням співали веселих, жвавих пісень учні 3-в классу – Аліна Кусень, Юлія Кусень, Ліза Зубик, Олег Бенишин, які підняли настрій всім присутнім в залі.
Під кінець свята виступила завідувачка дитячої районної бібліотеки Ірина Лазарчук, яка подякувала усім за теплу зустріч. Вона сказала, що казка, поезія кожну людину вчить мріяти і бачити світ по-особливому, побажала нашим гостям невичерпної творчої наснаги, нехай і надалі радують вони нас новими творами.

Немає коментарів:

Дописати коментар