14/03/2015

ВШАНУВАННЯ ВЕЛИКОГО КОБЗАРЯ

Благословен той день і час,
Коли прослалась килимами
Земля, яку сходив Тарас
Малими босими ногами.
Земля, яку скропив Тарас
Дрібними росами-сльозами.
9-10 березня – дві знаменні дати, які пов’язані з ім’ям Тараса Григоровича Шевченка. В ці дні в Теофіпільській бібліотеці-філії було проведено літературну вікторину «У вінок Кобзареві», де учні змагалися на кращого знавця життя і творчості поета.

Вшанування пам’яті видатного українського сина проходило в атмосфері творчості та співпраці.  Метою заходу було формування духовної культури, виховання почуття любові та поваги до традицій свого народу, збереження і розвитку інтелектуального потенціалу.
Також користувачі бібліотеки мали можливість переглянути книжкову виставку на тему «Є в Шевченка народження дата – дати смерті у нього нема». У центрі виставки на стіні висить портрет Тараса Григоровича, прикрашений вишитим рушником, на столі лежать книги, саморобні книжечки з прислів’ями, висловами про Кобзаря.
11 березня бібліотека-філія провела шевченківські читання. Участь у яких взяли учні 5 класу. Найактивніші з них були нагороджені грамотою (Ободінська Анастасія) та дипломами (Голуб Жанна та Поглод Тетяна) за активну участь у проведеному заході.
Проведені заходи сприяли вихованню поваги до творчості Кобзаря, залученню дітей до глибин шевченківської мудрості, утвердженню його духовних заповідей як важливого чинника консолідації суспільства. Тарас Шевченко все своє життя, весь свій могутній талант присвятив українському народові: своїм сучасникам і нам, нащадкам. Будьмо вдячні йому і за «Заповіт», і за «Гайдамаків», і за «Катерину». Читаймо Шевченкові твори, вивчаймо їх, шануймо те, що залишив нам у спадок Великий Кобзар.




Немає коментарів:

Дописати коментар