12/05/2015

МАЙСТЕР КЛАС ІЗ ВИГОТОВЛЕННЯ МАКУ – СИМВОЛУ ДНЯ ПАМ’ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ

9 травня – День пам’яті та примирення. Цьо­го дня по всій Україні вкриваються весняними квітами і величні пам’ятники, і скромні обеліс­ки. Це означає, що пам’ять народна жива, що подвиг загиблих – незабутий. Цей день – це свято зі сльозами на очах, це свято радісне і гірке. Радісне, бо принесло на нашу землю мир, гірке, бо ціна цієї радості – життя мільйо­нів наших земляків.
6 травня в Теофіпільській бібліотеці-філії було проведено майстер-клас із виготовлення маківки, квіткисимволу Дня пам’яті та примирення. Квіти виготовляли технікою орігамі, аплікації з паперу та стрічок. Участь у заході взяли члени клубу за інтересами «Юні надзбручанки», який діє при бібліотеці. Діти працювали з натхненням, творчо.
Мак – це не просто гарна квітка для повсякденних прикрас, а й головний символ пам’яті жертв Другої світової війни. Зроблений власноруч мак на День пам’яті та примирення діти подарували своїм батькам та друзям, вшановуючи всіх, хто загинув у другій світовій війні.
А також користувачі бібліотеки мали можливість переглянути книжкову виставку «Уклонімось низько до землі тим, хто в серці вічно буде жити», приурочену Дню пам’яті та примирення.


Немає коментарів:

Дописати коментар