08/06/2016

КОЛИ ПОЕЗІЯ – ЦЕ СТАН ДУШІ

Засідання літературно-мистецької вітальні «Берегиня», що діє при районній бібліотеці, увійшли в звичне, розмірене життя місцевих поетів, урізноманітнивши його душевністю, творчістю, гармонією та щирим спілкуванням.
Перша літня неділя вкотре скликала творців та шанувальників поетичного слова Козівщини до затишного і привітного залу Козівської районної бібліотеки, щоб почути вірші, порадіти творчим успіхам колег, поділитися своїми новими доробками, поспілкуватися.

Завжди тепло і гостинно тут усіх зустрічають бібліотекарі разом із берегинею друкованого слова, людиною, яка дбає про урізноманітнення дозвілля для читачів та відвідувачів бібліотеки, – директором Любою Сказко.
Читальна зала бібліотеки була багатолюдною. Всі прийшли в піднесеному настрої, очікуючи зустрічі з новою поезією.
На початку засідання відбулася приємна місія. Учасниця літературно-мистецької вітальні «Берегиня» Ольга Чорноус з Уритви, написавши вірш на конкурс агрохолдингу «Мрія», зайняла друге місце, за що одержала в нагороду хлібопічку. Нагорода від представника агрохолдингу «Мрія» Богдана Кушлика була вручена дочці – Марії Муравській, яка також є учасницею вітальні.

19 травня минув рік з дня смерті відомого активного громадського діяча Тернопільщини –  поета, публіциста Євгена Івановича Безкоровайного. Про його життєвий і творчий шлях розповіла директор ЦБС Любов Сказко. Вона також зачитала його вірші. Своїми думками про творчі взаємини з Євгеном Безкоровайним поділилася Ганна Назарків. Присутні вшанували його пам'ять хвилиною мовчання.
Самодіяльні поети ділилися своєю творчістю. Свої вірші читали: Ганна Шанайда, Ірина Микичак, Марія Муравська, Ганна Назарків, Степан Гладчук, Петро Худко.
Думками про поезію ділилися Анна Брилінська, Ольга Предимірська, Микола Круць.
  

  

  
Поезія і музика завжди доповнюють одна одну. Вони, немов два крила одного птаха, що ймення йому Муза. Тож дуже органічно на заході лунали пісні «Матерям України», «Про Козову» (автор слів і музики Степан Гладчук – учасник літературно-мистецької вітальні у виконанні творчого дуету Степана та Майї Гладчуків із Козівки.



Свято поезії завершилось, як і розпочалось та пройшло, у теплій атмосфері, на високій, оптимістичній, мажорній ноті. А у фотоальбомі вітальні стало більше ще на одне спільне фото місцевих поетів, яке перегорнуло чергову сторінку багатої і насиченої історії «Берегині». Однак, і читачі, і поети, і організатори вже з нетерпінням чекають і готуються до наступної творчої зустрічі, яка принесе нові знайомства, нові творчі надбання і успіхи.

Немає коментарів:

Дописати коментар