05/05/2017

ЖИВОПИС І ГРАФІКА ПЕТРА РАКА

Днями в приміщенні Козівської центральної районної бібліотеки відбулася зустріч з талановитим художником, нашим земляком Петром Раком. В рамках цієї зустрічі презентовано його персональну виставку. На виставці представлені – 59 робіт художника.

Картини Петра Івановича несуть позитивну енергію, викликають роздуми, захоплюють своїми кольорами. Творчий доробок автора – великий і багатогранний. В його картинах живе любов до рідної землі, до краю, де він народився і живе. В своїх творах передає красу, як навколишнього світу, так і внутрішнє багатство своєї душі.
Сповнений творчих задумів, він у своїх роботах розкриває щось нове, своєрідне. У його доробку – живописні, графічні та іконописні роботи. Краєвиди, портрети, натюрморти Петра Івановича є також прикрасою у багатьох приватних колекціях шанувальників його творчості у Тернополі, Косові, Івано-Франківську, Львові, а також за кордоном – Канаді, Франції, Італії. Також Петро Рак є розробником проектів художнього ковальства. За ескізами художника виконано чимало кованих оздоб для інтер’єрів та екстер’єрів.
Відкриття виставки справило велике враження на присутніх. Тут зібралося багато друзів, однокласників, знайомих та шанувальників творчості митця.
Вступним словом захід відкрила директор Козівської ЦБС Любов Сказко. Благословення на успішне проведення свята і найкращі побажання для художника висловив отець Володимир, до речі, родич Петра Івановича Рака. До присутніх звернувся сам автор. Він розповів про себе, про свою мистецьку долю, про те, як він втілює Божий дар в життя.
Теплі слова про талановиту людину Петра Рака сказали його друзі Степан Федорів – краєзнавець з Тернополя, Михайло Самарик – художник з Тернополя, Євген Ковальчук – художник з Микулинець, Мирон Пукало – художник з Козови (завдяки наполегливості якого була організована і експонується виставка картин художника в Козові), Володимир Гнатейко – директор Козівської школи мистецтв, Петро Худко – однокласник, поет, Любов Микитюк – однокласниця, Ніна Рибіцька – вчитель образотворчого мистецтва Козівської школи мистецтв, Уляна Кондратюк – художниця з Києва, Микола Круць – начальник відділу культури і туризму Козівської РДА, рідні та близькі Петра Рака.
На зустрічі в цей день було багато теплих слів і побажань на адресу нашого талановитого земляка. Гості довго не розходились, любуючись і вивчаючи роботи художника. Непомітно пролетіло декілька годин. На завершення свята линуло «Многая літа» художнику-митцю.
Його картини дарують людям радість і є джерелом натхнення. Експозиція передуватиме у читальній залі Козівської центральної районної бібліотеки до кінця місяця, тому бажаючі можуть ознайомитися з автором через його творчість і світобачення, яке він передав кольором на папері.

Світлини з презентації:




































Немає коментарів:

Дописати коментар