05/07/2017

ОЛЕГ ОЛЬЖИЧ. ПОЕТ НАЦІОНАЛЬНОГО ГЕРОЇЗМУ

Серед знаменних подій 2017 року – відзначення 110-ї річниці від дня народження поета української діаспори, археолога, культурно-політичного, громадського діяча Олега Ольжича.

На честь цієї дати в районній бібліотеці для дорослих оформлено виставку-перегляд під назвою «Олег Ольжич. Поет національного героїзму». До уваги користувачів бібліотеки представлені книги, статті з періодичних видань, критичні матеріали, поезії Олега Ольжича.
Науковці у Європі та США знали його, як археолога – доктора Кандибу. Хтось захоплювався поезіями О. Ольжича, а товариші по боротьбі за вільну Україну зверталися до нього по іншому: «Ідеаліст», «Доктор».
Заслуговує на увагу книга «Незнаному воякові». Це на сьогодні єдине видання, спроможне дати уявлення про широчінь зацікавлень, високу обдарованість і духовну велич Олега Кандиби (Ольжича). Тут зібрано вперше  багатобарвний доробок письменника, науковця, політичного діяча – його вірші, прозу, літературознавчі розвідки, організаційні відозви, його листування.



Книжкова виставка буде представлена до кінця місяця, тож кожен охочий зможе пізнати ближче людину, котра дбала про досягнення незалежності України, забезпечила культурний поступ не лише власним сучасникам, а й майбутнім поколінням.

Немає коментарів:

Дописати коментар