30/01/2019

КВІТИ У ПОЛІ, ТАМ ДЕ КРУТИ



30 січня у приміщенні Козівської районної бібліотеки до Дня пам’яті Героїв Крут відбулася історична година «Квіти у полі, там де Крути».

Захід підготували вихованці гуртка Козівського БДЮТ «Юні кореспонденти» (керівник гуртка Павленчак В.В.), які є гімназистами 5-а класу Козівської гімназії ім. В. Ґерети у співпраці з Українською Галицькою Партією та ГФ «Самооборона Козівщини».
Під час заходу йшлося про подвиг студентів під Крутами. Гуртківці розповідали про історичні події, що відбувались у 1918 році, ознайомилися з історичними документами, що стосуються подій під Крутами, переглянули документальний фільм «Бій під Крутами». Вихованці читали патріотичні твори, присвячені Героям Крут, вшанували пам'ять погиблих хвилиною мовчання. У виконанні вихованки літературного гуртка Христини Коваленко прозвучали пісні «Під Києвом під Крутами» та «Пісня про Героя Крут Миколу Корпана».
До 101-річниці пам’яті Героїв Крут гуртківці літературного гуртка Козівського БДЮТ підготували літературні читання «Крути. Пам’ятай їх подвиг», які прозвучали 29 січня на громадському радіо Козови.














Немає коментарів:

Дописати коментар