07/09/2019

ЖИТТЯ У ТВОРЧОМУ ЗЛЕТІ



Крізь чорні урагани революції, жахіття голодоморів та полум’я війни розпізнаємо їх – вірних синів народу – сильні й мужні натури, натхненні постаті, що за трагічно складних обставин, у час свавілля тоталітарного режиму, догматизму й бездуховності віддали свої здібності, творчі сили і саме життя на вівтар Батьківщини, на славу України. Серед них – Олександр Довженко, чиє ім’я золотом сяє на скрижалях нашої історії, вітчизняного і світового кінематографа.
Він хотів щастя, світла й волі своїй Вітчизні, прагнув своєю працею та жертовністю звеличити рідний народ. І хоч йому не судилося побачити його щасливим, а край – вільним, його творчість, мудрість і життєвий подвиг світять нам у віки, у безсмертя, а його внутрішня краса, його діяння – то наша слава, наша гордість.
Цьому великому письменнику, кінорежисеру, кінодраматургу, художнику Козівська районна бібліотека присвятила перегляд літератури «Життя у творчому злеті», де  читачі мали змогу познайомитися із творчим доробком Олександра Довженка. Його літературні сценарії і кіноповісті, п’єси, оповідання і новели, автобіографічна повість «Зачарована Десна», щоденникові записи, є документами доби в яку жив та творив митець, описами трагічної долі України та її видатних митців.


Немає коментарів:

Дописати коментар