06/11/2019

МУДРІСТЬ СВІТУ – КНИГА



9 листопада наша країна відзначає надзвичайно важливе для нас свято – День української писемності та мови. Це свято було встановлено в 1997 році Указом Президента України з метою відзначення важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства і спрямоване на її вивчення, розвиток і популяризацію та водночас демонстрацію її багатства та красоти.
До уваги присутніх представлено постійно діючу виставку «Там де живе рідна мова – живе український народ», де користувачі ознайомляться з друкованими матеріалами про розвиток української мови.

На виставці представлена головна наукова праця «Історія українського письменства» Сергія Єфремова, українського вченого, історика та академіка, а також двотомник хрестоматії «Золоте слово», який є першим в Україні виданням творів наших перших класиків, русько-українських золотоустів, мовою оригіналу і у відтворенні сучасною українською мовою. Це вибрані твори ІХ-ХV ст., які подаються з максимальною повнотою.
Писемні документи ХІV ст., які представлені у збірці «Грамоти ХІV ст.» являють собою пам’ятки юридично-ділового стилю давньої української літературної мови. Крім самих текстів пам’яток, що в міру можливості супроводжуються фотокопіями оригіналів, читач знайде у виданні бібліографії історичної та мовознавчої літератури як до кожної грамоти зокрема, так і до тих історичних осіб і географічних назв, що згадуються в цих документах і подаються в покажчиках.



Немає коментарів:

Дописати коментар