17/12/2019

ЗРОДИЛИСЬ МИ ВЕЛИКОЇ ГОДИНИ (90-РІЧЧЯ ОУН)



В неділю, 15 грудня 2019 р. в приміщенні Кривенської ЗОШ І-ІІ ст. відбулася науково- практична конференція «Зродились ми великої години…» присвячена 90-річчю утворення ОУН.

Василь Іванович Маркусь, провідний методист РМК, розповів ким і як формувались ідейні засади українського націоналізму. Показав відеоролик присвячений ОУН.
Степан Іванович Крижанівський зазначив, що однією із ключових проблем, що постала в 20-30-х рр. ХХ ст. була мета вибороти незалежність Української держави, тому й виникає ОУН, яка потім створить УПА. Він ще раз нагадав односельчанам, хто в нашому селі були одні з перших членів ОУН, а згодом стали провідними діячами УПА.
Поділилися своїми спогадами про ті буремні часи Володимир Васильович Гуня і Петро Антонович Шанайда.
Вокальний ансамбль дівчат Кривенської ЗОШ І-ІІ ст. виконав пісні «Йшли селом партизани», «Я б хотів обійняти гітару...», Мар’яна Бурденюк «Три дороги», народний ансамбль «Горлиця» пісню на сл. В. Вихруща «В Кривенському лісі» і «Данило провідник».
Гостями заходу були заступник голови Козівської РДА Ігор Романович Скобляк та начальник відділу культури і туризму Козівської РДА Микола Ярославович Круць.
Зустріч пройшла в теплій доброзичливій атмосфері. До уваги гостей були представлені виставки літератури «УПА: Історія нескорених» (література присвячена організації ОУН і УПА, як українського видавництва так і з діаспори) та «Життя присвячене свободі», де були представлені матеріали біографій воїнів ОУН–УПА села Криве, а також книги про наших односельчан.















Немає коментарів:

Дописати коментар