09/03/2020

СВІТОВА ВЕЛИЧ КОБЗАРЯ


Тарас Григорович Шевченко – неперевершений світоч української культури, геніальний поет, художник, мислитель, відомий не лише в Україні, але й у всьому світі. Він піднісся до вершин людського духу, вселюдської любові, бо був великим патріотом України, заповідав нам любити свій народ, плекати свою культуру.
У кожного віку свій Шевченко. Велика духовна сила шевченківських творів є невичерпаним джерелом у вихованні нових національно свідомих поколінь української молоді, починаючи ще з дошкільних років. 
І саме у ці березневі дні у стінах Козівської районної бібліотеки для дітей зазвучало Шевченкове слово. 

Учні 4-Б класу (керівники Марків Н.М та вихователь Хом’як Н.В.), учні 4-А класу (кл. кер. Рябченко Т.С., керівник дитячого літературного гуртка Павленчак В.В.), 2-В клас (кл. керівник Мойсей С.С. та вихователь Волос Л.С.) Козівської ЗОШ І-ІІІ ст.№1 продекламували вірші великого Кобзаря і душею проникли у геніальність рядків його поезії.
Кращих читців поезії було відібрано для участі у Марафоні #ДітиЧитаютьКобзаря_2020, а також #Нас_єднає_Шевченкове_Слово# та ternoteka.
У читальній залі бібліотеки для дітей викладено літературно-книжкову виставку «Світова велич Кобзаря». Для експозиції підібрано літературу, що розкриває творчий та життєвий шлях Тараса Григоровича, його спадок як письменника, художника, мислителя і борця за волю України.
Сподіваємось, що ці заходи, які відбулися в бібліотеці, допоможуть молодому поколінню зрозуміти та усвідомити неоціненний вклад Тараса Григоровича Шевченка в зародження та розвиток української культури, мови, нашої державності. І ще раз переконатися, що «…поезія Шевченка – це вогник, схожий на полум’я свічки, що запалює душу людини».







 




Немає коментарів:

Дописати коментар