28/09/2021


Ми – діти вічної зими

І всі ми – сестри і брати,

Діти Колими, діти Воркути.

Діти спільної біди.

           Леся Коковська-Романчук

В рамках підготовки до святкування Дня захисника України та 79-річниці створення УПА в приміщенні читального залу бібліотеки Центру культури та дозвілля Козівської селищної ради відбулася презентація книги «Репресоване дитинство».

У назві цього видання сконцентровані роки і доля, скалічені, а часом і перекреслені бездушністю тоталітарних часів.  Гортаючи сторінки, вчитуючись, а головне – задумуючись над надрукованими рядками можем серцем і душею відчути глибину трагедії народу, який у боротьбі за власну історичну ідентифікацію, яка просто неможлива без Волі та Незалежності, без самостійної Української держави, поклав на жертовний олтар національно-визвольної боротьби життя кращих своїх синів і дочок.

Ті, що залишилися живими, були змушені терпіти переслідування, жити в далеких чужих краях, у засланні. Разом з ними мук зазнавали їхні маленькі діточки.

В заході взяли участь автори книги Галина Сіра, Марія Мацук, а також громадська діячка, активістка Юлія Николин. Про роки важкого заслання в Казахстані розповів житель смт. Козова Богдан Барилко, який був ініціатором презентації книги.

Видання побачило світ завдяки вагомій підтримці і сприянню, які надали Тернопільський міський голова Сергій Надал, голова Тернопільської ОДА Михайло Головко, Тернопільсько-Зборівська архиєпархія УГКЦ, приватні підприємці Сергій Суязов, Андрій Рій.

З книгою «Репресоване дитинство» можна познайомитись в бібліотеці.

Немає коментарів:

Дописати коментар