21/11/2021

ВІЛЬНІ ТВОРИТИ МАЙБУТНЄ


21 листопада 2021 року в Україні відзначають День Гідності та Свободи.

Цього дня з інтервалом у дев’ять років розпочалися два наймасовіші протести в сучасній Україні: у 2004 році – Помаранчева революція, у 2013-му – Революція Гідності.

Революція Гідності – наймасштабніша подія в новітній історії України, унікальна сторінка недавнього минулого, яка дала українцям можливість самим вирішувати, якою буде Україна завтра і куди вона прямує. Гасло «Вільні творити майбутнє» вдало висловлює ідею спрямованості в майбутнє.

День Гідності та Свободи є не лише черговою пам’ятною датою в календарі, цей день символізує відданість України ідеалам і принципам побудови демократичної держави та ідеям свободи. Події, до яких приурочено День Гідності та Свободи, є одними з ключових моментів українського державотворення, знаковими точками консолідації народу та уособленням глибинних трансформацій суспільної свідомості.

Запрошуємо на перегляд книжкової виставки «Вільні творять майбутнє», де представлені документальні та художні книги сучасних українських авторів про події на Майдані. Виставка діє у відділі Бібліотечної справи КЗ «ЦКД» Козівської селищної ради.





Немає коментарів:

Дописати коментар