20/01/2022

УКРАЇНА СОБОРНА – МОЯ ГОРДІСТЬ І СЛАВА



22 січня 1919 року на Софійському майдані у Києві Директорія УНР урочисто оголосила Акт Злуки про об'єднання Української Народної Республіки (Наддніпрянської України) і Західно-Української Народної Республіки (Галичина, Буковина і Угорська Русь) у соборну Україну. Проголошення Соборності УНР та ЗУНР є історичним актом об’єднання українських земель в єдину державу, а 22 січня ввійшло до національного календаря, як велике державне свято - День Соборності України.  

Про історію подій, що спонукали до об’єднання України в Єдину, Соборну розповідає книжкова виставка «Україна Соборна – моя гордість і слава».

Представлена на ній література, висвітлює тернистий шлях України до соборності. Адже ми, українці, ще з часу розпаду Київської Русі мріяли про відновлення єдності, соборності нашої держави. В книгах Пукача В. В. «За свободу і соборність», Михайла Школьника «Україна у боротьбі за державність», «Україна – єдина країна», Олександра  Кучерука  «Українська Центральна рада 1917 – 1918 роки», Степана Рудницького  «Чому ми хочемо самостійної України», цікава «Дитяча енциклопедія Україна» розповідається про процеси державотворення та формування території української незалежної держави, ідеї побудови української, самостійної, соборної Держави.

Цікавою для користувачів бібліотеки стане нова книга професора історії Сергія Плохій «Брама Європи», яка вийшла у видавництві Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля». Перегорніть сторінку цього видання й торкніться історії нашої землі. Книга охоплює широкий період історії України – від її зародка до найновіших часів, коли перед українцями постав доленосний вибір. Щоб зрозуміти тенденції, які лежать в основі поточних подій в Україні, та їхній вплив на світ, потрібно зрозуміти їхні витоки. Саме це і є головним задумом авторитетної новаторської книжки.

Представлені книги з історії України, висвітлюють споконвічне прагнення українського народу до волі, свободи та незалежності, про тяжку та тривалу боротьбу за національне визволення, утвердження власної державності та єдності.

Немає коментарів:

Дописати коментар