24/02/2011

МУЖАЙ, ПРЕКРАСНЕ НАШЕ СЛОВО…


«Мужай, прекрасне наше слово…» – такими словами розпочиналася літературно-музична композиція «У мові – вся доля народу», присвячена Міжнародному дню рідної мови, яке було проведено 21 лютого в читальному залі бібліотеки. 
Щорічно, цього дня людство відзначає це свято. За недовгий час свого існування воно вже стало традиційним. 
Мова – духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Змалечку, виховуючи справжню людину, кожен із нас повинен передусім створити в своїй душі світлицю, в якій зберігається найцінніший скарб – мова. Це свято саме тієї мови, якою ми розмовляємо, пишемо, читаємо. 
Учні-активісти 4-А та 5 класів ЗОШ I-III ст. № 1 під керівництвом педагога-організатора Н.М. Марків взяли активну участь у проведенні заходу. Ядловський Назар, Знахарук Оля, Марщівський Іван, Колодницька Христина, Самагала Анатолій розказували вірші про рідну мову, а Процик Михайло та Корніцький Ярослав – гуморески. Усі присутні діти з захопленням відгадували загадки, брали участь у мовознавчих конкурсах. Свято було проведено у формі читання мудрої Книги під назвою «Українська мова». Метою цього заходу було намагання посіяти у серцях  малечі зернинки любові до рідної мови, щоб вони мали змогу відчути себе частиною свого великого народу.
Книжково-ілюстративна виставка «Мова українська, мов причастя, теплом своїм торкається грудей» своїм змістом привернула увагу усіх відвідувачів бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар