05/10/2011

ЗАКОХАНІ В ПРОФЕСІЮ

Вже стало доброю традицією кожного року 30 вересня на Всеукраїнський день бібліотек проводити виїзний семінар-нараду на базі бібліотек району. Цьогоріч він відбувся в мальовничому селі Росоховатець в сільській бібліотеці-філії, яку завідує Федин Марія Михайлівна. 
Спершу учасники відвідали бібліотеку, всіх вразило з якою любов’ю оформлене невеличке приміщення. Цікаві й актуальні книжкові виставки, книжкові полички, український віночок, різнобарвна вишивка – ось візитна карточка сільської бібліотеки. Коли входиш в цей книжковий храм, відразу кидається в очі виставка книг, яку представляють козачок і україночка «Присягаємо наш край рідний, надусе любити…».
Саме святкування відбулося в сільському клубі, прикрашеному вишиванками Валентини Теслі. На святковій сцені: плакати з висловами про книгу, бібліотеки, майстерно зроблений кошик, в якому знайшла своє місце книжкова виставка «О мудросте, захована в книжках».
Семінар-нараду відкрила урочиста відправа отця Євгена. Він завжди підтримує і є учасником всіх масових міроприємств на селі, до яких заохочує своїх парафіян.
Привітав працівників із святом сільський голова Іван Степанович Сидорак, який розповів історію села, минуле і сьогоднішні досягнення, його розповідь доповнили ветерани та колишні працівники бібліотеки Ольга Дідула, Катерина Сидорак.
Виконуюча обов’язки начальника відділу культури і туризму Ольга Гнатівна Тибінь щиро привітала присутніх зі святом і кращим працівникам бібліотек району вручила грамоти районної державної адміністрації та районної ради, відділу культури і туризму та призи.
Святкове дійство розгорнулося на сцені сільського клубу, його розпочали Михайло Федин і Марія Рудик. Є добрий звичай в Україні, гостей вітати хлібом-сіллю, який вручили керівнику ЦБС Любові Сказко. «Як незгасимий смолоскип, освітлює шлях людині книга. І завжди цей смолоскип був у руках бережливих, надійних, у ваших руках, дорогі бібліотекарі. Символічно, що саме в день Віри, Надії, Любові і матері їх Софії відзначається це свято», – сказала Любов Миколаївна.
Урочисті слова учасників концерту Василя Савяка, Каті Федин, Тоні Прийми перепліталися із незабутнім співом квартету у складі Василя Бумбара, Ярослава Тандюка, Миколи Дзюби, Романа Катали, та музикою Петра Катали. Неповне було б святкування без гумору Назара Сташків, веселих Параски та Палашки, яких зіграли Марійка Береза і Катя Павлів.
Невгамовно лунали аплодисменти найменшим артистам дитячого садочку «Золота рибка» та їх вихователю Мирославі Дзюмі.
Без підтримки спонсорів важко провести будь-яке свято, тому щира подяка керівнику Настасівського «Агропродсервісу» Василю Олексійовичу Рудику за виділені кошти для ремонту сільського клубу, та за підтримку господарю села – голові сільської ради Івану Степановичу Сидорак.
 Пройшов День бібліотек, але хочеться щоб у кожному домі найкращим другом була книга, щоб жоден день не минав без спілкування з книгою.

Немає коментарів:

Дописати коментар