21/10/2011

…І У КОСИ СИНЬО-ЖОВТУ КИТАЙКУ ВПЛІТАЛА


Вчорашнього жовтневого дня в центральній районній бібліотеці відбулася презентація книги Емілії Сушник «…І у коси синьо-жовту китайку вплітала». 
 Авторка книги наша землячка народилася в невеличкому селі Заліссі, яке належить до сільської ради села Конюхи Козівського району Тернопільської області. Переживши роки Другої світової війни та післявоєнні, ця героїчна жінка відносить себе до жінок-патріоток, яка народилася для того, щоб жити і славити свій край. Впродовж багатьох років свої вірші та пісні виношувала в серці, хотіла донести їх до кожної оселі, аби діти, онуки, правнуки, майбутнє покоління завжди знали і пам’ятали чийого роду вони діти. Розповідь пані Емілії перепліталися віршами та піснями, які вона виконувала разом із своєю сестрою Марією Павлишин, глибоко зворушила всіх присутніх.
На очах людей стояли сльози. Своєї розповіддю авторка книги зачепила потаємні струни душі, адже вони відгукуються на всі події сьогодення і зачіпають минувшину. (Багато віршів присвячені воїнам-повстанцям, ровесникам і побратимам Степана Бандери, Романа Шухевича).
 Вірші та пісні Емілії Сушник колись так вразили нашого земляка письменника Ярослава Тучапського, що він присвятив їй вірша, про це розповіла журналіст Валентина Ждан.
«Ми всі вдячні поетесі за чудову книгу, зичимо їй довгих років життя, щоб з-під її пера ще довго лилась прекрасна поезія», – побажала директор ЦБС Любов Сказко.

Немає коментарів:

Дописати коментар