12/03/2013

ШЕВЧЕНКОВІ БЕРЕЗИНИ



Свою Україну любіть,
Любіть її… во врем’я люте,
В останню тяжкую минуту
За неї Господа моліть.
 У цих словах нашого незабутнього Кобзаря – весь зміст його нелегкого, але яскравого життя. Любити свою Україну, свій народ, всім своїм життям приносити користь людям – такий приклад залишив Тарас Шевченко всім наступним поколінням українців.
Щороку, в березні, Україна відзначає дні, які в народі називають «шевченківськими». 
Вже стало доброю традицією у бібліотеці вшановувати пам’ять великого українського поета Тараса Григоровича Шевченка.
9 і 10 березня – день народження і день смерті поета. А між ними – ціле людське життя. Недовге життя – лишень 47 років. Саме стільки було відміряно Шевченку долею. З них 24 роки – у кріпацькій неволі, 10 – на засланні, 13 років залишилося йому на вільну працю.
Так, 12 березня, щоби відчути його невмируще слово серцем, у бібліотеці було проведено конкурс читців творів Т.Г.Шевченка «Поетичний вернісаж: віч-на-віч з Шевченком».
У огляді-конкурсі взяли участь учні 1-4 та 6-х класів Козівської ЗОШ №1. Журі в складі Діани Дячишин – бібліотекаря читального залу районної бібліотеки для дітей, Галини Мадери – бібліотекаря школи №1 та Ірини Стасів – організатора школи оцінювали учасників за такими критеріями: майстерність виконання, сценічна культура читця (голос, дикція, жест, одяг) та використання музичного супроводу. Таким чином, переможцями стали: Каня О., Шміло О., Урбан М., Забанджала Х., Луців О., Кусень А., Магзер Г., Купчак А., Пончко Я. та інші.
Учасники були нагороджені грамотами та солодощами.

Немає коментарів:

Дописати коментар