28/02/2013

І КВІТНУТЬ МРІЇ ПОЕТЕСИ



Як на снігу червоний жар калини,
Як у віках любов всесильна жінки,
Світитиметься в небі України
Свята надія Лесі Українки.
         За вікном зима. Ось у таку пору, 25 лютого 1871 року, народилася Лариса Петрівна Косач – ЛЕСЯ УКРАЇНКА. Це ніжне й дзвінке ім’я належить до найвеличніших імен нашого народу. 
Так, учні 8-Б класу (класний керівник Кобель Н.Г.) Козівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 за допомогою вчителя української мови та літератури Берник С.В., заст. директора з виховної роботи Шимонович Л.В. та організатора Стасів І.З., підготували літературну годину «І вінок шани Лесі Українці». 
Учасники розповіли про життєвий і творчий шлях великої поетеси. Легка Василина, виконуючи роль славетної дочки України, продекламувала незабутні й зворушливі в наш час твори волелюбної Лесі. 
Даному заходу передувала книжкова виставка «Ні, я жива! Я буду вічно жити», оформлена працівниками бібліотеки. На ній представлені книги про Лесю Українку та твори нескореної волинянки. 
Присутні під час літературної години ще раз переконалися, що пройдуть роки, десятиліття, століття, а Лесина поезія буде жити вічно. Бо «від юних літ і до останнього подиху стояла наша прекрасна Леся Українка з вояцьким щитом у руці на стражі правди і добра, мов легендарна дівчина-витязь, закута в кольчугу свого безстрашшя, гідності й правоти».

Немає коментарів:

Дописати коментар