05/11/2013

ПОДОРОЖ КНИЖКОВИМ МІСТОМ



Книга це один з головних засобів навчання, розвитку та душевної насолоди. Спілкування з книгою допомагає оволодіти певними знаннями, прилучає до культурних надбань і цінностей українського народу, його звичаїв і традицій.
Під час осінніх канікул учні 6-го класу Козівківської загальноосвітньої школи І-ІІ ст. побували на пізнавально-оглядовій екскурсії у Козівській районній бібліотеці разом зі своїм класним керівником Галиною Іванівною Стецько.
 
 
 У світлому та затишному приміщенні бібліотеки для дітей чекали бібліотекарі І.П. Вовк, Д.В. Дячишин, Н.В. Пойда, які завжди раді своїм відвідувачам. Вони ознайомили дітей з усіма відділами бібліотеки, розповіли про правила користування книгою та бібліотекою, про абетковий та систематичний каталоги, які є складовою частиною довідково-бібліографічного апарату книгозбірні, а також ознайомили учнів з тематичними  полицями дитячого фонду, книжковими виставками, проінформували про нові надходження літератури.
Побували екскурсанти і в Інтернет-центрі, де дізналися про правила безпечної роботи з комп’ютером.                  
У читальному залі дитячої бібліотеки діти з цікавістю розглядали періодичні видання та ознайомилися з довідковою літературою: енциклопедіями, довідниками, словниками.
 
А найбільші враження залишилися від перебування у краєзнавчій світлиці «Мій рідний край – моя історія жива», яка налічує понад 90 атрибутів краєзнавчого характеру.  Тут і прядильне колесо, кужіль, веретено, і старі ночви, які використовувались для замішування тіста, купання немовлят, а також жорна, праска, глиняні глечики, коромисло, магільниця та багато інших речей домашнього вжитку.
Весело та радісно було в цей день в бібліотеці. Діти, які побували на екскурсії залишили в своїй пам’яті багато вражень та емоцій. Всім дуже сподобалась цікава та пізнавальна подорож, про що свідчили слова вдячності в адрес класного керівника Галини Іванівни, яка вміє організувати своїх вихованців на гарний корисний відпочинок та зустріч з неоціненним скарбом – книгою.

Немає коментарів:

Дописати коментар