05/11/2013

ПОЕТИЧНІ ЗУСТРІЧІ



Надзвичайно емоційним, зворушливим було чергове засідання літературно-мистецької вітальні «Берегиня», яка діє при Козівській центральній районній бібліотеці.
– Осінь є різною: холодною, дощовою, бурхливою, пишною, в Ліни Костенко вона жагуча і диявольська. Але цьогорічна осінь прекрасна в повному розумінні цього слова – тепла, затишна. І в кожного з нас на душі поезія і мелодія осінньої рапсодії, – розпочала свято поезії «Поетичний листопад» директор центральної районної бібліотеки Любов Сказко.
Люба Миколаївна представила учасників засідання – поетів і поетів-початківців району – Марію Муравську з Уритви, яка також зачитала вірші своєї мами Ольги Чорноус, Ірину Микичак, Леонію Бідяк, Миколу Круця, Петра Худка та Василя Купчака з Козови, Ольгу Лихолат із Бишок, Діану Попадюк із Дибща і поетесу з Вікторівки, автора кількох поетичних збірок Ганну Назарків.
 
 Разом із поетами присутні то замислювались над рядками про високе, вічне, найпотаємніше, що зачіпали тонкі струни душі, то не стримували дзвінкого сміху і сліз радості від влучних віршів-гуморесок, а також вдалих пародій. Така різножанровість додавала святу особливого шарму, а також пісенні композиції у чудовому виконанні солістів Іванни Андрушко і Василя Купчака.
Гостею свята була і наша талановита землячка – уродженка села Золота Слобода, педагог, науковець, поетеса, авторка п'яти поетичних збірок Тетяна Гурей. Присутні мали змогу ближче ознайомитись із творчістю землячки, почути її вірші, а також пісні «Вишита сорочка», «Лемківщина» та «Літа ідуть» на слова Тетяни Гурей. Авторка у свою чергу подарувала бібліотеці і поетам Козівщини деякі зі своїх збірочок. 
Наче мить пройшло свято, що тривало понад три години. Адже такі зустрічі – це відпочинок для душі, обмін творчістю, досвідом і неабиякий заряд оптимізму і натхнення.

Немає коментарів:

Дописати коментар