02/04/2014

ЯЗИК ДО КИЄВА ДОВЕДЕ, А КНИЖКА – ДО ЛЬВОВА



Читання і книга відіграють важливу роль у житті дитини, значно більшу ніж у житті дорослих. Із книг, які вони читають, дістають певне світосприймання, книги виробляють у них високі моральні цінності, допомагають у навчанні. Хороші дитячі книги виховують у дітей почуття прекрасного і роблять їх життя повнішим, цікавішим та веселішим.
Нещодавно у Тернопільській обласній бібліотеці для дітей відбувся ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія – 2014».
Козівську районну дитячу бібліотеку представляли двоє учасників – Тетяна Мельникевич, учениця 7-А класу ЗОШ №1 та Тетяна Волкова, учениця 8-А класу ЗОШ №2.
Дівчатка дуже люблять читати, тому є постійними користувачами нашої бібліотеки. Обидві – відмінниці навчання, надзвичайно ерудовані і їм було легко справлялися з усіма завданнями конкурсу. А це – анкетування, захист читацького щоденника, вікторина на знання творчості Т.Г.Шевченка, усні запитання від членів журі та коротка презентація своєї улюбленої книжки.
Роботу учасників конкурсу оцінювало поважне журі, до складу якого  входили: Надія Чайківська – заступник директора обласної бібліотеки для дітей, Ірина Дем’янова письменниця, краєзнавець, редактор, член Національної Спілки журналістів України та Національної Спілки письменників України; Богдан Будний – директор видавництва «Навчальна книга «Богдан».
Своїм яскравим виступом та відповідями залишися гарне враження у журі та у глядачів наші обидві Тетяни. Мельникевич Таня цікаво, захопливо розповіла про свою улюблену книгу Артура Конан Дойля «Пригоди Шерлока Холмса» і серед усіх сьомих класів зайняла друге почесне місце. 
А Волкова Таня стала переможцем серед фіналістів 8-х класів і здобула звання «Найкращий Читач України – 2014». Також отримала головну нагороду – поїздку до м. Львів на літературно-пригодницький дитячий фестиваль «Книгоманія», під час якого матиме змогу відвідати безліч цікавих подій. Це і насичена програма зустрічей з письменниками, участь у конкурсах, квестах та інших розвагах, знайомство з новими друзями з усієї країни. 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар