10/04/2015

ВЕЛИКОДНІЙ БАРВОГРАЙ

Одному із найбільших та найшанованіших християнських свят – світлому празнику Пасхи, у Козівській районній бібліотеці для дітей присвячено виставку-вернісаж «Великодній барвограй».
До наших днів збереглися цікаві та колоритні звичаї святкування Великодня. Християнські мотиви світлого воскресіння Сина Божого у цьому святі тісно переплелися із язичницькими традиціями на пошану сонцю, яке в цей час «оживає», воскрешаючи сили природи. Це свято перемоги Світла над Темінню, Дня над Ніччю, Весни над Зимою, свято, яке дарує Надію.
Тож на виставці представлено видання із фондів бібліотеки, які знайомлять із народними обрядами, традиціями та звичаями відзначення Великодня в Україні. Розкривають таємниці українського писанкарства, зосереджують увагу на символіці орнаменту писанки, історії її виникнення.
Запрошуємо усіх, хто цікавиться українською автентикою, традиціями й обрядами святкування Великодня,  відвідати бібліотеку та переглянути зібрані матеріали, безпосередньо скористатися якими ви зможете у нашій книгозбірні.

Немає коментарів:

Дописати коментар