29/07/2015

ПАПЕРОВЕ ДИВО

Кожна людина в світі є власником таланту. Не існує повністю безталанної особи. Цей талант може проявлятися по-різному: починаючи від прекрасного голосу, закінчуючи геніальними винаходами. Проте, в будь-якому випадку найголовніше завдання таланту – це дарування радості. Цей особливий дар проявляє себе безпосередньо в творчості. Згадаймо ж знаменитих художників, музикантів, письменників. Кожен знає їх імена через неймовірну вдачу, яку вони змогли реалізувати в свою творчість.

Сьогодні я розповім вам про незвичайні таланти дітей Козівщини. Минулого тижня у  районній дитячій бібліотеці відбувся майстер-клас, в якому приймали участь діти з Благодійного фонду «Світ дітей». Вони виготовляли вітальні листівки своїм жертводавцям під керівництвом керівника гуртків будинку дитячої та юнацької творчості – Сонсядло Оксани Дмитрівни.
Відразу хочу вас запевнити, що відкритки не були банальними. Хоча вони виготовлялися з найпростіших підручних матеріалів – білого картону та, уявіть собі, обрізків шпалер, і листівки вийшли оригінальними та красивими. Здається, що з таких буденних речей неможливо зробити чогось путнього, проте наполегливим і талановитим  дітям  все що завгодно під силу.
Звичайно, нічого б не вийшло без налагодженої співпраці з працівниками бібліотеки та учасниками творчого процесу, які виявили бажання спробувати зробити, щось нове і незвичайне своїми руками. Діти з превеликим заохоченням взялися за клопіткий процес, який зайняв, не повірите, понад три години. Кожен із школярів протягом тривалого часу наполегливо вирізав, клеїв, креслив, складав, малював і виконував ще багато інших процесів. Безсумнівно, така, на перший погляд,  одноманітна і нудна робота, як виготовлення відкритки, не абияк зацікавила кожну дитину, яка прийшла на майстер клас.
В кінці заняття всі були задоволені зробленою роботою. Потрібно відзначити, що діти тримали свої готові листівки і дивилися на них як на справжній скарб – витвір мистецтва. Кожному учаснику, безперечно, сподобалося виготовляти такі незвичайні речі, і я впевнена, що вони насолоджувались цікавим  процесом.
Найголовнішим є те, що такі заходи відкривають нові таланти, допомагають творче розвиватися і заохочують до нових видів діяльності. Адже ніякого часу не шкода для відкриття нових здібностей і розвитку творчості.

Тетяна Волкова,
 учасниця майстер-класу


Немає коментарів:

Дописати коментар