10/07/2015

ЧИТАННЯ НА СВІЖОМУ ПОВІТРІ

8 липня бібліотекар абонементу для дошкільників і учнів 1-4 кл. Пойда Н.В. провела літні читання на свіжому повітрі «Оповідання Сетона-Томпсона про тварин» з учнями 2-4 кл. Козівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1.

Ернест Сетон-Томпсон все життя присвятив вивченню природи. Це був той щасливий випадок, коли робота і захоплення повністю співпали.
Власні твори Сетон-Томпсон часто ілюстрував сам, оскільки був наділений даром художника-анімаліста. У своїх розповідях і малюнках Сетон-Томпсон поєднував наукову точність із бережливим ставленням до світу природи і відданістю милим жителям лісів. Малюнки Сетона-Томпсона на полях книг передають не тільки зовнішній вигляд звіра чи птаха, але й їх характер, настрій і ставлення до них автора, яке було переповнене любов’ю і ніжним гумором.

Тварини у творах Ернеста Сетона-Томпсона – це істоти, близькі і рідні людині. Його герої думають, розмірковують, приймають рішення. Життєвий шлях тварин зображений так, що підкреслює їхнє благородство, мужність та властиве їм почуття гідності. Все це започатковує у читача повагу до тварин, відкриває йому такі сторони життя природи, про які він навіть не підозрював.
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар