12/01/2016

ДЕНЬ ЛІТЕРАТУРНОГО КРАЄЗНАВСТВА

У Козівській районній дитячій бібліотеці відбувся «День літературного краєзнавства по творчості Оксани Сенатович та Ганни Чубач».
За фахом – інженер, за покликанням –поетеса. Так можна сказати про письменницю Оксану Сенатович, що народилася  2 січня 1941 р. в м. Бережани на Тернопільщині.

Найяскравіше талант О. Сенатович розвинувся у поезії для дітей. В 1969 р. в журналі «Барвінок» був надрукований перший вірш для дітей «Дорога», який обійшов збірки, учнівські читанки, удостоївся перекладів на інші мови.
Мирний і щасливий поетичний дім подарувала  поетеса своїм юним читачам. У ньому затишно і світло, бо збудований він від щирого серця, добротно і талановито. А підтвердженням цих слів є те, що і на сьогоднішній день підростаюче покоління цікавиться багатою літературною творчістю Оксани Павлівни.
Ганна Чубач – талановита українська поетеса, заслужений діяч мистецтв України, народилася в с. Плоске, на Вінничині 6 січня 1941 р.
Працювала в редакціях газети «Літературна Україна» та журналу «Дніпро», понад 40 років віддала творчій праці, сьогодні веде авторську радіопередачу «Дзвінка ріка». Наразі перебуває у розквіті творчих сил.
Особливу увагу привертають вірші поетеси, присвячені дітям: веселі, дотепні, повчальні, жартівливі – вони дарують дітям добрий настрій, вчать любити рідне слово.

Користувачі нашої бібліотеки завжди цікавляться творчістю Ганни Чубач, адже її світлий, теплий, мистецький талант дарує їм загальнолюдські й національні злети думки й слова, душі й серця.



Немає коментарів:

Дописати коментар