07/04/2016

БЕРЕГИНЯ ЗНОВУ ЗІБРАЛА ПОЕТІВ

Як завжди, затишно, гостинно і по-домашньому тепло зустріли нас, місцевих поетів, берегині книг – працівники центральної районної бібліотеки, де і відбулося засідання літературно-мистецької вітальні «Берегиня».

Господиня храму книги – директор Козівської централізованої бібліотечної системи Любов Сказко звернулася до учасників зібрання:
– Щиро вітаю усіх вас на засіданні нашої поетичної вітальні. Пройшло небагато часу, відколи ми зустрічалися на презентації нашої першої збірочки «Веснівка». Думаю, за цей час у кожного із вас народилися нові вірші, якими хочемо, щоб ви поділилися з нами.
У невимушеній, доброзичливій та І дружній атмосфері за емоційними розмовами, наче мить збігло кількагодинне спілкування. Власні поезії і прозу на різноманітну тематику, зокрема духовну, патріотичну, естетичну, читали місцеві поети та письменники: Ганна Чохрій, Анна Брилінська, Петро Худко, Степан Гладчук, Сергій Карпович, Людмила Коляденко, Марія Лавренюк, Микола Круць, Володимир Базар, Ганна Назарків, Ольга Предимірська, Марія Муравська, Галина Гетьман, Галина Мандзюк, о.Василь Ганішевський та автор цих рядків. Вони також обговорили плани щодо видання наступного випуску альманаху літературно-мистецької вітальні «Берегиня». Зокрема, мова йшла про збільшення формату та обсягу збірника, адже щоразу новими іменами поповнюється поетична плеяда району. Зараз, за словами Люби Миколаївни, «Берегиня» – це майже три десятки місцевих поетів. Але це не межа, бо пошук талантів триває постійно...
Приємно, що поетичні свята у бібліотеці набувають щоразу нового яскравого змісту. Так, викладач школи мистецтв, постійна учасниця мистецької вітальні Ірина Зерук підготувала приємну несподіванку – написала музику і чудово виконала пісню на один із віршів Володимира Базара. Розчулений автор щиро дякував за це Ірині Богданівні. Він, як і усі присутні, не приховував хвилюючих емоцій. Пісню на власні слова на прохання присутніх виконав Степан Гладчук з Козівки, за що також був нагороджений щирими оплесками.

Сповнені нових позитивних вражень від обміну думками та творчістю, місцеві поети дякували колективу та директору районної бібліотеки за те, що у них кожен почувається, немов вдома, адже атмосфера тепла, доброти і щирості тут постійно витає.
  

 

 

  


Немає коментарів:

Дописати коментар