26/04/2016

ЗВІДКИ ВЗЯЛАСЯ ПИСАНКА

В Кривенській бібліотеці-філії для учнів молодших класів пройшла година народознавства «Звідки взялася писанка?», діткам було цікаво  дізнатися: а що ж таке писанка? Звідки вона походить? Як її виготовляють? Чому писанка і досі залишається такою важливою для українців?

Писанка є невід’ємною частиною нашої історії, частиною нашого життя. Писанка – одна зі стародавніх форм українського народного розпису, у якому наші пращури втілювали свої прагнення, віру. Писанка – це символ весни, сонця, повернення природи до життя. Писанкарство сягає своїм корінням сивої давнини.
Напередодні Великодня в Україні був звичай розписувати яйця і дарувати їх з добрими намірами рідним, друзям і знайомим. У кожній родині жодного Великодня не відбулося без писанки!
В Кривенській бібліотеці-філії діти старалися намалювати писанки на паперових шаблонах і зробити аплікації на цю тематику.



Проведено огляд літератури «Радійте всі: дорослі й діти – Христос Воскрес». За допомогою літератури розкрити кругозір дітей про народні традиції і закріпити знання про писанку, як символ життя, весни, сонця, добра, символ Воскресіння Хреста; розвивати естетичне сприймання та творчі здібності, виховувати в дітей доброту, любов один до одного і своєї країни, берегти та шанувати її традиції – ось основна мета даного масового заходу.
Оформлена книжково-ілюстративна виставка «Христос Воскрес – воскресне Україна!»
На лозі – намисто:
Котики вербові.
Писанки барвисті
В нас уже готові!
Пахне пишна паска,
Як віночок – хата!
Не барись, будь-ласка,
Великоднє свято!


Немає коментарів:

Дописати коментар