10/06/2017

СУПЕРГЕРОЇ ЗДОБУЛИ СУПЕРСИЛУ

Львів – це місто, яке зачаровує з першого погляду, це історія й культурна столиця України, це місто легенд. А головне – це місто, у якому Іван Федоров заснував друкарню  й дав початок книгодрукуванню в Україні. Тож і не дивно, що Львів сьогодні з гордістю продовжує добрі започатковані справи, славить книгу й скликає з усіх-усюд гостей на книжковий форум.
Юні любителі книг і учасники зразкового театру-студії «Дивосвіт» не оминули таку важливу подію і впродовж двох днів побували на 10-му ювілейному Дитячому Форумі. Власне, ми, козів’яни, були єдиними представниками з області й гідно представили свої показові виступи. А завдячуємо за цю поїздку Козівській РДА, яка фінансувала транспортні витрати. Цьогоріч Форум проходив у Палаці мистецтв у форматі великої просторової гри-квесту «Космовізія: супергерої та книжкова туманність».

Велика натхненна команда ГО «Форум видавців» організувала понад 600 заходів, тож діти з задоволенням брали участь у різноманітних майстер-класах, цікавих, творчих, розвиваючих, інтерактивних уроках, зустрілися з українськими сучасними дитячими письменниками Оксаною Сайко, Сергієм Гридіним, Андрієм Бачинським, Сашком Дерманським, Галиною Малик та іншими й придбали нові книги для домашньої бібліотеки, цікаво і змістовно провели час у легендарному місті Львові.




























Але найголовніше, що театрали-дивосвітівці взяли безпосередню участь й потішили усіх присутніх, показавши сучасну й круту, красиву і грайливу інтерактивну виставу «Козуня-дерезуня» (за мотивами української народної казки «Коза-дереза»)  й майстер-клас з вивчення українських пісень з елементами народного танцю. Ці заходи підготували режисер театру Людмила Кулька-Ткаченко та працівники РБК Іванна Андрушко й Олена Горохівська. Дуже відрадно, що позитивні схвальні відгуки, зацікавленість глядачів та бажання віддати своїх дітей на заняття у колектив театру почули у свою адресу.




























А ми, дорослі книголюби, Любов Сказко – директор ЦБС, Галина Телявська – бібліотекар с. В.Ходачків. Галина Фіялка – бібліотекар с. Городище та я – автор даної статті розділяли радість та позитивні емоції дітей від побаченої масштабної події, ділилися теплими враженнями, думками, разом з тим пропагуючи читання хороших книг.









Отож, дорогі книгомани, подорожуйте, читайте, ростіть, ставайте вчителями, бібліотекарями, будівельниками, комп’ютерними геніями, письменниками чи навіть політиками. Бо тільки віддані і захоплені читачі виростають хорошими людьми, відрізняють добро від зла, залишаються такими ж прекрасними, щирими й захопленими, як зараз.


Заступник директора
централізованої бібліотечної системи
по роботі з дітьми                                                                 Ірина Лазарчук

Немає коментарів:

Дописати коментар