10/06/2017

ПІЗНАВАЙ! ТВОРИ! ВІДПОЧИВАЙ!


Уже другий рік поспіль діти-читачі Козівської районної бібліотеки для дітей мають можливість взяти участь у надзвичайно цікавій та захоплюючій пізнавальній грі. Це – літературно-пригодницький Квест, який цьогоріч мав назву «Пізнавай! Твори! Відпочивай!». Ідея запровадити гру виникла у заступника директора Козівської ЦБС по роботі з дітьми Ірини Лазарчук.

Квест стартував із районної бібліотеки. Тут зібралося 5 дружніх, кмітливих та завзятих команд: «Тіра - мис втрачених надій» (команда ПЛАСТу), «Посіпаки» (ЗОШ І-ІІІ ст. №1), «Гриби» (Благодійний фонд «Світ дітей»), «Гарячі перці» (ЗОШ І-ІІІ ст. №2), «Wild west» (гімназія ім. В. Ґерети), які мали свої емблеми, девіз та бойову кричалку. Тож, отримавши карту з попередньо визначеним маршрутом, діти вирушили у пригодницьку подорож разом зі своїми координаторами Оксаною Івашків, Галиною Фіялкою, Галиною Телявською, Надією Боднар, Іриною Вовк. Всього локацій було десять. Це спортивна школа, районний будинок культури, будинок дитячої та юнацької творчості, відділення зв’язку, редакція газети «Вільне слово», стадіон, магазин «Пізнайко», сквер Героям Небесної Сотні на території церкви Успіння Пресвятої Богородиці, дитячий ігровий майданчик та районна бібліотека. Цікаві завдання чекали учасників на кожній із них, які вони отримували від агентів Ірини Боднар, Ірини Федчишин, Віри Павленчак, Надії Асатрян, Галини Галас, Ольги Жолновської, Надії Барилко, Ірини Лазарчук , Олі Попадюк.
Прибувши на локацію, учасники Квесту гучно озвучували назву своєї команди, девіз та кричалку і, виконавши отримані завдання, з накопиченими балами поспішали на іншу локацію за маршрутом. Обов’язковою умовою була спільна фотографія команди на кожній локації. Показавши свою вправність, кмітливість, вміння та знання гравці команд впорались майже з усіма завданнями, яких було досить багато. Це і написання заміток в районну газету, відгадування ребусів та пантомім, вміння користуватися алфавітним каталогом, енциклопедіями, вміння відшукати у каталозі періодичних видань те чи інше видання, оформити підписку періодичних видань, віднайти книжкові видавництва, по книзі «Розмалюй своє місто» (упорядник о. Михайло Забанджала) віднайти історичні цікавинки про Козову, вправи на тренажерах та інші. Непередбачуване завдання отримали і координатори команд, які мали зробити фото із таксистом, продавцем і спортсменом. Бали за дане завдання йшли на користь команди.
Втомившись важким маршрутом, команди зібрались на дитячому майданчику біля бібліотеки і ділилися враженнями. А у читальній залі на них чекали призи, які вони отримали за сприяння центральної районної бібліотеки (директор Любов Сказко) та результати Квесту. Отож, з відривом в 1 бал перемогу здобула команда «Гарячі перці» ЗОШ І-ІІІ ст. №2.
Всі школярі, що брали участь у Квесті, а це і читачі бібліотеки, і учні, що займаються у гуртках БДЮТ, залишилися дуже задоволеними й подякували за свято.
А ми, бібліотекарі, будемо раді знову зустрітися із вами, дорогі наші читачі, на наступних розважально-інтелектуальних, пізнавально-пригодницьких, літературних заходах бібліотеки.
Ірина Вовк,
бібліотекар Козівської районної бібліотеки для дітей










































Немає коментарів:

Дописати коментар