21/11/2017

ПОДІЇ, ЩО ЗМІНИЛИ СВІТ

21 листопада в нашій країні відзначається День Гідності та Свободи. В історії України було багато трагічних періодів та подій. В наш час в історію увійшла ще одна подія – Майдан, який змінив нашу державу та наш народ і наше життя.

В цей пам’ятний день в приміщенні читальної зали районної бібліотеки учні Козівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 підготували і провели годину пам’яті, переглянули короткометражний відеоролик, присвячені трагічним подіям того часу.






Саме цим подіям, до уваги відвідувачів, приурочена прес-виставка «Гідності бути», яка діє в районній бібліотеці.
Книга нашого земляка-козівчанина Володимира Панчишина «Молитви до Небесних Сил за захист українського народу» привернула особливу увагу відвідувачів бібліотеки. Дана книга-реквієм є відгуком зболеної християнської душі на доленосні події 2013-14 рр. та переломну суспільно-політичну ситуацію в Україні. Автор написав власні молитви, зібрав і впорядкував молитви видатних діячів Христової Церкви, звернення її глав та поетичні твори як письменників, так і простих людей. Використано цитати зі «Святого Письма Старого та Нового Завіту» повного перекладу, здійсненого за оригінальними єврейськими, арамійськими та грецькими текстами о. Іваном Хоменком. Книга містить інформацію про Героїв небесної Сотні з великою кількістю ілюстративного матеріалу, розрахована на широке коло читачів і всіх, хто не байдужий до долі своєї Батьківщини-України! Книга подарована колишнім працівником Козівської районної бібліотеки Ганною Павлишин.
А також читачів зацікавили книги нашої краянки-письменниці Ніни Фіалко «Обірвана струна» та «Коли брати стають ворогами».
До виставки працівники бібліотеки привертають увагу своїх відвідувачів і проводять патріотично інформаційні бесіди «Революція гідності та свободи», в яких розповідають про події та патріотів України, які не пошкодували свого життя заради свободи.
Працівники бібліотеки взяли участь у панахиді біля стели Небесної Сотні.

Герої не вмирають!

Немає коментарів:

Дописати коментар