26/04/2018

ЧОРНОБИЛЬ: ТРАГЕДІЯ, ПОДВИГ, ПАМ’ЯТЬ


Чорнобильська трагедія… Це 35 тисяч забраних життів, це мільйони людей, які постраждали від радіації. Це виведена з господарського обігу частина території України – сільськогосподарські землі, лісові масиви та водоймища – мертва зона. Проходять роки після аварії на ЧАЕС, а біль не вщухає, тривога не покидає людей.
26 квітня 2018 року в читальній залі районної бібліотеки відбулася історико-патріотична година «На Чорнобиль журавлі летіли», яку підготували і провели учні 10 класу Козівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 (керівник Галас Г.М., Шимонович Л.В. Пташник Т.О.)
Прозвучали пісні у виконанні Юлії Полиняк «Мить», Марти Сум «Чорнобильська біда», Тадея Улішака «Боже Великий Єдиний».
На фоні пісні «Аве Марія» присутні вшанували хвилиною мовчання тих, хто віддав своє життя, захищаючи нашу планету від страшного атомного лиха
Після закінчення заходу проведено день інформації «Терновий вінець Чорнобиля». Мета заходу – розширення знань читачів бібліотеки, особливо молоді, про найтяжчу техногенну катастрофу 20 століття, про її наслідки для людства та виховання почуття поваги до ліквідаторів-чорнобильців.
З нагоди 32-ї річниці трагічної дати в історії нашої країни в Козівській центральній районній бібліотеці підготовлено книжкову виставку-застереження “Чорнобиль. Рік 1986…”.
Відзначаючи цю страшну дату в історії людства, бібліограф ЦБ Галина Варчак виступила на громадському радіо Козівщини "Файна хвиля" з інформаційним повідомленням в якому розповіла, що  Чорнобильський смерч забрав життя багатьох людей, завдає шкоди здоров’ю мільйонів українців, та про  наслідки чорнобильської трагедії, які  ще сотні літ відчуватимуть майбутні покоління.









Немає коментарів:

Дописати коментар