21/02/2019

ВАШ ПОДВИГ ЦІНОЮ ЖИТТЯ – НЕ МАЄМО ПРАВА ЗАБУТИ


Небесна Сотня – то в серцях вогонь.
Він гаряче палав за Україну.
Віднині тихим співом заспокой
Ти, земле рідная, свою дитину.
Небесній Сотні шана й молитви,
За чисті душі, що злетіли в небо.
Їм шлях високий Боже, освяти.
І в мирі, Господи, прийми до себе.


В приміщенні Кривенської сільської школи пройшла година вшанування пам’яті Героїв «Небесної сотні» «Кращі з кращих за свободу сміло стали без вагань». Розпочалась година пам’яті спільною молитвою за синів і дочок нашої України.

 «Сьогодні ми зібралися тут, щоб в скорботі схилити низько свої голови перед пам’яттю людей різного віку – Героями Небесної сотні, яких було вбито у мирний, цивілізований час ХХІ століття» – такими словами почала захід директор школи Оксана Теодозіїна П’ятночко. Про події на Майдані і як вони розвивалися, і які сам пережив перебуваючи у Києві розповів вчитель Олег Володимирович Івасів. «Кожен із Героїв Небесної сотні, як і ми з вами мали свою сім ю, друзів, рідних, і свої невідкладні справи, але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну Україну. Минає 5 річниця від трагічних подій на Майдані, але на превеликий жаль «Небесної сотнею» не закінчився біль і страждання України» – завершив свій виступ Олег Володимирович.
Хвилиною мовчання вшанували пам'ять «Небесної сотні» і нашого односельця – Олександра Орляка, який загинів в боях під Дебальцевим.
Учні 5 класу Бурило Мар’яна, Пліско Діана і Біла Соломія  прочитали вірші, а ансамбль дівчат Гурська Вікторія, Цокало Соломія, Бойко Вікторія, Шанайда Сніжана виконали пісні «Я б хотів обійняти…» і «Пливе кача». Пісню про події на Майдані заспівали Бурденюк Віталий і Перцак Юлія.
На передодні учні школи долучилися до Всеукраїнської акції «Ангели пам’яті», метою якої є вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні. Діти зробили символічних ангелів з яких виклали серце. На завершення всі присутні виконали гімн України.





Немає коментарів:

Дописати коментар