17/07/2019

ЛІТЕРАТУРНІ ПОСИДЕНЬКИ



16 липня у приміщенні Козівської районної бібліотеки для дітей наша читачка Юлія Мартинишин з великим задоволенням зустрілася з юними користувачами бібліотеки на літературних посиденьках.
Юля – студентка Національного Університету «Києво-Могилянська академія». Навчається на гуманітарному факультеті на спеціальності українська мова та література. Такий чудовий задум виник саме у Юлі: бо чи час навчання, чи час відпочинку дівчина завжди пов’язує його з книгою. Тож на літературному обговоренні користувачі бібліотеки та діти з БФ «Світ дітей» ознайомилися з твором давньогрецького автора Есхіла «Прометей закутий», який вивчається за шкільною програмою на уроках зарубіжної літератури. З великою цікавістю присутні спілкувалися з модератором заходу, запитували те, що їм було незрозумілим при читанні твору, й у відповідь дітям Юлія висвітлювала своє розуміння тексту. Адже даний твір є складним і не всім зрозумілий.
Трагедія Есхіла «Прометей закутий» побудована на основі давньогрецьких міфів про титана, який викрав у богів вогонь, віддав його людям і був за це жорстоко покараний Зевсом. Твори про Прометея розкривають цілу історію людства, показують, як людина долає різні труднощі, і в свою чергу цим приносить людству неабияку користь.
Найактивнішою з учасників обговорення була читачка Городищенської бібліотеки-філії Олеся Фіялко, яка часто висловлювала свою думку та розуміння твору.
Поспілкувавшись з Юлею, діти відкрили для себе свій новий погляд та сприйняття творів античної літератури, засвоїли матеріал, який згодом використають на шкільних уроках.  Щира подяка Юлечці за участь у бібліотечних заходах.










Немає коментарів:

Дописати коментар