01/08/2019

СТВОРИ, ЩО БАЖАЄШ



1 серпня юні читачі  мали чудову нагоду завітати до Козівської районної бібліотеки для дітей, щоб навчитися давньому японському мистецтву створення декоративних паперових виробів.  Майстер-клас з класичного орігамі «Створи, що бажаєш» провела  Соня Мумрій – талановита дівчинка з міста Сватове Луганської області, яка гостює зараз у Козові.

Орігамі — мистецтво складання паперу. Метою цього мистецтва є створення витворів шляхом використання схеми геометричних згинів і складок. Термін орігамі відноситься до всіх типів складання паперу, а не тільки японських зразків.
В орігамі використовуються небагато різних згинів, але вони можуть бути скомбіновані багатьма способами й утворювати дуже складні фігури. Зазвичай фігури орігамі складають без розрізів з квадратного аркуша, сторони якого можуть бути різних кольорів.
Ми звикли до класичних видів мистецтва: живопис, музика, театр, архітектура, танець, фотографія, література… Це вічні, безцінні загадки культури, що творяться поєднанням нот, слів, глини, людської фантазії, пластичності рухів і навіть … паперу!  Із такого звичайного, на перший погляд, примітивного матеріалу теж можна творити справжнє мистецтво. Саме слово японського походження і складається з двох слів: «ори» – «папір» і «камі» – «складання».
Із великим захопленням та професіоналізмом Соня демонструвала вміння створювати  із простого паперу справжні шедеври. Діти освоїли техніку виготовлення коробочок, метелика, підставки для телефонів, журавля та голуба. Учасники майстер-класу повернулися додому із готовими виробами, які в подальшому використають за призначенням і обов’язково поділяться вмінням із друзями.



















Немає коментарів:

Дописати коментар