26/04/2021

ЧОРНОБИЛЬ – КРИК І БІЛЬ УКРАЇНИ


З нагоди 35-річниці з дня Чорнобильської трагедії в центральній публічній бібліотеці відбулася зустріч з учасниками-ліквідаторами цієї страшної катастрофи «Чорнобиль – крик і біль України», щоб згадати найстрашнішу катастрофу ХХ-го століття – аварію на Чорнобильській АЕС та висловити свою безмірну вдячність героям нашої Батьківщини, які ціною свого життя захистили світ від небувалої біди.

В заході взяли участь Богдан Кавка, Володимир Горохівський, Мирон Бісовський, які поділилися спогадами, розповіли про побачене власними очима, про жахіття і розпач місцевих жителів, які у розпачі покидали свої домівки. Біда розчинилася у духмяному повітрі, в білорожевому цвітінні яблунь та абрикосів, у воді сільських криниць, у молоці корів, у всій красі зелені… Вона розчинилася в людях, які назавжди покинули свою малу Батьківщину.

Для присутніх у залі звучала фортепіанна класична музика у виконанні Марії Заневич (викладач Тетяна Ховалко), учениці Козівської школи №2.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять загиблих внаслідок аварії на ЧАЕС, схиливши свої голови перед усіма, кого сьогодні вже немає з нами.   









Немає коментарів:

Дописати коментар