09/12/2021

ПРАВА ЛЮДИНИ: ЗНАТИ, РОЗУМІТИ, ЗАХИЩАТИ


10 грудня міжнародна спільнота відзначає День прав людини. Саме у цей день в 1948 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини – перший універсальний міжнародний акт з прав людини.

В рамках Всеукраїнського тижня права, який проходить з 9 по 13 грудня, у відділі Бібліотечної справи КЗ «ЦКД» Козівської селищної відбулася година права «Права людини: знати, розуміти, захищати».

Бібліограф Галина Варчак ознайомила присутніх з історією заснування Міжнародного Дня прав людини та презентувала тематичну книжкову викладку літератури «Права свої знай, обов’язки не забувай», де представлена юридична література для різних категорій користувачів дорослих та дітей, яка допоможе у безвихідній, скрутній правовій ситуації сучасного життя.

Для користувачів бібліотеки начальник відділу Козівського бюро правової допомоги Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксана Адамів надала юридичну консультацію. Вона доступно і цікаво розповіла про права і обов’язки громадян, куди можна безоплатно звернутись за допомогою. До заходу приєдналися Козівська філія Тернопільського обласного центру зайнятості та центр надання соціальних послуг.

Для того, щоб користувачі краще орієнтувалися в правовій інформації у довідково-бібліографічному апараті (ДБА) відкриті тематичні рубрики «Молоді – про право на кожен день», «Дитинство в Україні: права, гарантії, захист», «Український правозахисний рух» та інші.

Тематика проведених в рамках Тижня заходів сприяє підвищенню рівня правової культури читачів бібліотеки, інформованості молоді про їхні конституційні права та обов’язки, можливості їх реалізації та захисту.







Немає коментарів:

Дописати коментар