09/02/2013

ЛІТЕРАТУРНА ПОДОРОЖ



Сьогодні зібрались учні 6-а класу Козівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 (класний керівник І.В. Шнайдер) в читальному залі бібліотеки, щоб відзначити 185-річчя від дня народження відомого французького письменника, класика науково-фантастичної та пригодницької літератури Жуля Верна.
Саме 8 лютого, в день народження письменника, відбулася літературна подорож «Навкруги світу з книжками Жуля Верна». У бібліотеці оформлено книжкову виставку  «Жуль Верн – фантаст, провісник наукового прогресу». На виставці привертає увагу і спонукає до роздумів цитата М.Салтикова-Щедріна «Юний читач, ознайомившись із книгами Жуля Верна, зрозуміє, що йому дають справжні знання».
З вступним словом до учасників виступила завідуюча дитячої бібліотеки Ірина Лазарчук. Вона ознайомила присутніх з життєвим та творчим шляхом великого фантаста, мрійника, мандрівника. Наголосила про те, що книги його не старіють, і зараз, на початку XXI ст. ними зачитуються юнаки, діти, дорослі так само, як і сто років тому. 
Цей виступ доповнили учениці цього ж класу Мельникевич Тетяна, Михайлюк Оля та Михайлюк Юля. Вони також художньо оформили газету, присвячену творчості Жуля Верна.
 Свою любов і обізнаність до творів ювіляра учні проявили під час вікторин, кросвордів та конкурсів. А саме, «Найрозумніший за романом Ж.0Верна «П’ятнадцятирічний капітан»», «Упізнайте героя», «Вставте пропущені слова» тощо. Знання обох команд були рівносильні, всі добре справилися із завданнями, показавши, таким чином, своє читацьке захоплення.
Під час літературної подорожі бібліотекарі звернули увагу на  книгу-ювіляра цього року «Діти капітана Гранта», якій виповнюється 145 років.
Отож, завітайте до нашої бібліотеки, читайте книги Жуль Верна. Нехай  запалає у вас вогник любові до знань, світлих мрій, дивовижних фантазій та віра в те, що справедливість обов’язково переможе.

Немає коментарів:

Дописати коментар