22/11/2016

У КАЗКИ НА ГОСТИНАХ

З великим нетерпінням кожна дитина чекає канікул. А які канікули без казки? Саме на осінніх канікулах Казка запросила на гостини юних книголюбів у Козівську центральну бібліотеку для дітей.

Соціальний працівник Оксана Івашків організувала для дітей – учасників благодійного фонду «Світ дітей» казкову вікторину «У казки на гостинах». Казковий настрій запанував у залі відразу, як тільки почали заходити учасники вікторини, адже кожен із них був не просто святково вбраний, а представляв собою певного казкового героя. Незважаючи на вік дітей, а це від 7 до 14 років, казкова вікторина сподобалась усім, бо конкурс був насичений різноманітними цікавими завданнями. Розпочалась вікторина із конкурсу для капітанів «Казкові тести», де вже досить солідні «дорослі діти» повинні були поринути у дитинство, щоб пригадати, у якому «супермаркеті» дід придбав Козу Дерезу і чи насправді Царівна-Жаба покинула Івана Царевича, бо він не захотів придбати їй нову сукню. Після цього команди вже хором відгадували телеграми від казкових героїв. А далі було ще цікавіше – адже, щоб відгадати казку і заробити солодкий бал, її потрібно було і намалювати, і вирізати ножицями, і показати пантоміму... Коли дійшла черга до останнього конкурсу, тут розкрилась інтрига дрес-коду святкової вікторини, адже ко манди повинні були придумати свою власну казку за участю казкових героїв, яких вони представляли. Спочатку в очах засвітилось здивування, адже це були герої із різних казок і як їх поєднати в одну казку, видалося неймовірним. Та команди відразу жваво приступили до цього завдання і, як виявилось, це був найцікавіший конкурс.
Казки «Чари Баби-Яги» і «Королівський півник» у виконанні юних акторів були цікавими, веселими, креативними і захоплюючими. Кожен із учасників проявив себе справжнім талановитим актором – Сергій Солтис, Яна Іваницька, Юля Іваницька, Марта Івашків, Ангеліна Литвинчук, Давид Литвинчук, Люся Полянін, Аліна Гардіяс, Катя Крих, Зоряна Кіт.
Казка – свіжий вітер, що роздмухує вогник дитячого мислення й мови. А ще казка – невіддільна від краси, сприяє розвитку естетичних почуттів, без яких немислиме благородство душі, щира чуйність.
Казка – це світ чарівний та незвичний,
Казка – це диво, сповнене краси.
Поринуть в казку, це ж бо так цікаво,
Це справді свято, радість для душі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Немає коментарів:

Дописати коментар