13/03/2018

ОБНІМІМОСЯ Ж БРАТИ МОЇ, В СІМ’Ї ВІЛЬНІЙ НОВІЙ…


Щовесни, коли тануть сніги
і на рясті просяє веселка,
повні сил і живої снаги,
ми вшановуєм пам’ять Шевченка…
У кожного народу є генії, імена яких оповиті невмирущою любов’ю і славою. Духовним символом і національною гордістю українського народу є пророк і мислитель Тарас Григорович Шевченко. У Кривенській сільській бібліотеці оформлено книжкові виставки «Т. Шевченко – символ, пророк, геній і дух України» та «Шляхами великої долі».

Користувачі бібліотеки щоразу беруть і прочитують «Кобзар» заново, книгу, яка дійсно шанобливо вважається багатьма українцями «святинею». «Кобзар» увібрав у себе науку віків, за кожною його сторінкою  пророцтво, яке актуальним є і нині….
«Тарас Григорович Шевченко… Без його імені не можна уявити нашої літератури, нашої культури, нашої країни. Його творчість невмируща. Життя Кобзаря можна вважати справжнім подвигом у мистецтві, бо він віддав усі свої сили, щоб врятувати український народ, українську культуру та відкрив перед ними шлях у майбутнє. З плином часу все більше переконуєшся, що поезії нашого Кобзаря – то одкровення, які він висловив на адресу минулих, сучасних і прийдешніх поколінь українців. І не одне покоління українців звіряє своє життя іменем і творчістю Кобзаря.
Т. Г. Шевченко – це вічний вогонь, що ніколи не згасне в серцях народу. Творчість  Шевченка – це святиня, якою дорожить і гордиться український народ. Ми, нащадки, бережемо і  будемо завжди берегти у своєму серці той вогник любові до Вітчизни, який запалив поет своїми безсмертними творами».
Такими словами закінчили розповідь про нашого генія учасниці клубу за інтересом «Прометей» с. Криве, сільський хор під керівництвом О. Івасів виконував невмирущі твори Т. Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий», «По діброві вітер виє», «Із-за гір гори». Учні  6-7 класів підготували невеличкі інсценізації з життя поета.  З непідкупною щирістю читали твори поета як діти, так і дорослі. Цього вечора Шевченківська поезія лунала у виконанні народного ансамблю "Горлиця", жіночих й дитячих вокальних ансамблях. Ганна Шанайда представила власний новий вірш «Дочекайся мамо».
Завершився літературно-тематичний вечір творами «Єднаймося, люба родино», «Галичина», «Як у Цареграді» у виконанні сільського хору. А «Заповіт» разом з хором виконала вся громада села. Зі словами подяки виступили о. Володимир і сільський голова Тиркало С.І.
Шевченко – наш, він для усіх століть
Він – як Ісус Христос для України,
Візьміть його вогню, хоч крихітку
Візьміть і з цим вогнем виходьте із руїни.





Немає коментарів:

Дописати коментар