15/03/2018

КАТАЛОГИ Й КАРТОТЕКИ НАШОЇ БІБЛІОТЕКИ

Вміти читати – справжнє мистецтво, якому можна і необхідно вчитися. Кожна бібліотека, в тому числі і Теофіпільська бібліотека-філія, відкриває читачам свої скарби за допомогою каталогів і картотек. Цьому мистецтву  ми з учнями 5-6 класів навчалися під час заняття  «Каталоги й картотеки  нашої бібліотеки», яке відбулося  13 березня у приміщенні бібліотеки.
Зорієнтуватись у фонді бібліотеки читачеві допоможе наявна система каталогів і картотек, які взаємно доповнюють одна одну й полегшують пошук тих чи інших потрібних видань.  Каталоги і картотеки містять картки, куди згідно з існуючими правилами бібліографічного опису занесені основні дані про кожен наявний у бібліотеці документ. На картці вказані: прізвище, ім’я, по батькові автора, заголовок книги, прізвище відповідального редактора, місце видання, рік видання, кількість сторінок, а також ряд інших потрібних відомостей. Залежно від групування включеного матеріалу каталоги та картотеки  бібліотеки поділяються на абеткові та систематичні.
Після засвоєння теоретичного матеріалу, користувачі все це пройшли на практиці. Із задоволенням діти виконували поставлені перед ними завдання. Не все їм вдавалося з першого разу, але  певного результату  все ж таки добилися.
Урок для учнів був корисним. Читаючи книги, журнали і газети користувачі відкривають для себе світ знань, умінь, доброти. Адже ви знаєте: «Хто багато читає, той багато знає». Отож дружіть з книжковою родиною.
Галина Барилко,
бібліотекар Теофіпільської сільської бібліотеки-філії




Немає коментарів:

Дописати коментар