10/03/2018

Є В ШЕВЧЕНКА НАРОДЖЕННЯ ДАТА, ДАТИ СМЕРТІ В ШЕВЧЕНКА НЕМА


В історії кожного народу серед її великих творців є поети, імена яких оповиті невмирущою любов’ю і славою. Таким поетом для українського народу є Тарас Шевченко. Справедливо, що Великого Кобзаря вважають народним пророком. Адже не одне покоління українців формує свої світогляди на його творах. Славетний Кобзар хотів бачити Україну вільною і незалежною, хотів справедливості та добробуту для нащадків, прагнув, щоб Україна була визнана усіма державами світу як могутня Європейська держава.
Тарас Григорович Шевченко народився ранньою весною, коли природа чекає леготу вітру, тепла сонця…
Готуючись до свята, яке відбулося  7 березня  2018 року в Теофіпільській бібліотеці-філії,  бібліотекар Барилко Галина поставила собі за мету розширити інтерес учнів до життєвого і творчого шляху Т.Г.Шевченка; вправляти учнів у виразному читанні творів напам’ять; виховувати гордість за український народ, за його минуле;  розвивати  творчі здібності учнів, спонукати їх до власної творчості; прищеплювати захоплення творчістю поета;  виховувати учнів свідомими громадянами й істинними патріотами.
Свято розпочалося виступом у записі Героя Небесної Сотні Сергія Нігояна – уривком  з поеми «Кавказ», який він прочитав на Майдані 2013 року.
Кожен учасник нашої конкурсної програми декламував свій улюблений вірш Т. Г. Шевченка і вплітав його у символічний вінок вдячності  та вічної шани нашому Пророку. Участь у заході взяли учні 9-го класу. Аліна Барилко зачитала «Думку», Галя Смєлкіна декламувала уривок з поеми «Катерина», Іван Лех та Михайло Пасемко зачитали  уривки з поем  «Наймичка» та «Заповіт».
Разом з усіма присутніми було проведено три конкурси: «Незакінчені речення», «Чи відомо вам?», «Чи знаєте ви твори Т.Шевченка?». Серед читачів творів Т. Шевченка обрано переможцем Леха Івана,  а  в конкурсах перемогла  Яна Луцишин.
Отож, Шевченкове слово потрібно шанувати, читати-перечитувати й вивчати його творчість.


Немає коментарів:

Дописати коментар