30/06/2018

КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ: ТРАДИЦІЙНЕ І НОВЕ

28 червня 1996 року увійшло в новітню історію нашої держави великим національним святом. Верховна Рада України, реалізовуючи суверенну волю громадян нашої держави і спираючись на багатовікову історію українського державотворення та світовий досвід, прийняла Конституцію, яка стала реальною і дієвою основою розбудови незалежної демократичної держави, як повноправної учасниці світового співтовариства.
Напередодні цього свята в читальному залі  Козівської центральної районної бібліотеки  для користувачів  біля бібліотечної виставки «Конституція України:  від гетьмана до Президента України» було проведено День бібліографії «Конституція України: традиційне і нове».

Бібліограф Галина Варчак у своєму виступі розповіла про багатовікову історію державотворення України, зокрема навела цікаві факти написання і прийняття її конституції. Адже ця подія закріпила правові основи незалежності нашої країни, її суверенітет, територіальну цілісність, що є чи не найактуальнішою темою в наш час, стала найважливішим кроком у забезпеченні прав людини і громадянина, сприяла подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.
А представлена на виставці література дала змогу слухачам більш детально ознайомитись із даною темою, яка була розширена у виступі на громадському радіо.

Немає коментарів:

Дописати коментар