08/06/2018

ЛИЦАРІ ДУХА: ВІЙСЬКОВЕ КАПЕЛАНСТВО УГКЦ ХІХ-ХХ СТОЛІТЬ У БІОГРАФІЯХ



Історія Галичини періоду національного відродження та боротьби за відновлення самостійності увібрала в себе бурхливий розвиток національно-демократичної ідеї. Для всестороннього розуміння нашої історії важливо дослідити життя творців та носіїв цієї ідеї, серед яких особливо важливу роль посідають священики Української Греко-Католицької Церкви.
Нещодавно у видавництві «Свічадо» вийшла книжка капелана сучасності у російсько-українській війні о. Михайла Забанджали «Лицарі духа: військове капеланство УГКЦ ХІХ-ХХ століть у біографіях».
«Лицарі духа» – чимала збірка, яка містить інформацію про українських капеланів двох останніх століть, їхні здебільшого трагічні долі і часто мученицькі смерті.
Книжка буде цікавою для широкого кола читачів, зокрема, тих, які вивчають історію та краєзнавство з погляду своєї професії чи звичайного зацікавлення. Вона стане у пригоді і сучасним воїнам та їхнім духовним наставникам.
Презентація книги «Лицарі духа: військове капеланство УГКЦ ХІХ-ХХ століть у біографіях» відбудеться 19 червня о 11 год. в приміщенні Козівської центральної районної бібліотеки по вул. Гвардійська,6.

Немає коментарів:

Дописати коментар