05/04/2019

ОКРИЛЕНИЙ ТИЖДЕНЬ ЧИТАННЯ



Є багато див на землі, створених природою і зроблених людиною. Та чи не найбільше диво з див – книга. У ній весь неосяжний світ. Як незгасимий смолоскип освітлює шлях людині книга.
У чарівний вінок березневих свят вплітається особливе свято «Всеукраїнський тиждень дитячого читання», який цьогоріч у районній бібліотеці для дітей відбувся під назвою «Книга просить на гостини, в неї свято – іменини».

У перенасичений інформацією час свято набуває особливого значення: допомагає дітям відчути радість спілкування з книгою, нагадує дорослим про значення друкованого слова у дитинстві, привертає увагу до проблем дитячого читання. Найкраща реклама читання це наші користувачі.
Як свято Всеукраїнський тиждень дитячого читання із дуже давніми традиціями сьогодні не лише не втратило свого значення, але й набуло особливого змісту для кожного учасника, від дворічного малюка, який пробує книжку «на зуб», до солідних «живих» класиків дитячої літератури.
28 березня гостинна читальна зала зібрала юних користувачів в дружнє коло. На свято прибули також юні читачі із бібліотек-філій сіл Геленків, Олесино, Дибще, Козівка, Городище, Криве, Росоховатець разом із бібліотекарями.
Програма свята була доволі насиченою. Це і екскурсія бібліотекою, ознайомлення з відділами і краєзнавчою світлицею «Мій рідний край – моя історія жива». Діти ознайомилися із виставками представленими у відділах бібліотеки. Зокрема, було презентовано виставку ручної роботи Надії Дідицької, учениці 8-А Козівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1, вихованки гуртка «Берегиня» дитячого парку «Лісова пісня» (керівник Алла Нечипорук), а також з виставкою книг «Книги - ювіляри 2019».
А також кращі читачі бібліотеки презентували улюблені книги сучасних українських та зарубіжних письменників.
Так, Хвалка Христина та Мартинишин Віталій розповідали про Гаррі Поттера Джоана Роллінга. Каня Оксана про книгу Андрія Кокотюхи «Гімназист і чорна рука». Ковалишин Марія – Гайвін Орам «Моя невгамовна відьмочка на кулінарному шоу». А Фіялка Олеся, читачка Городищенської бібліотеки зацікавила усіх розповіддю про роман Френсіса Бернета «Таємний сад». Найпопулярнішу книгу Роальда Дала «Матильда» презентували Кіцак Людмила та Ятковська Анна (с. Городище). Розповідь доповнювали ілюстрації Ані, які сама намалювала до твору.
Микичак Марія цікаво й змістовно розповіла сюжет оповідання «Спілка рудих» Артура Конан Дойля. А її сестричка Люба доповнила цю книгу загадкою та грою на скрипці.
З давніх-давен прийшли до нас казки. Вони передавалися з вуст в уста, бо український народ завжди був багатий на талановитих оповідачів. А сьогоднішнє юне покоління багате на таланти. Помандрувати у казковий світ нам допомогли школярі. Разом із керівником гуртків дитячого парку «Лісова пісня» Аллою Нечипорук вони підготували й продемонстрували інтерактивну лялькову виставу «Коза-Дереза» за мотивами української народної казки. Артистами були учні 5-А класу (класний керівник Світлана Берник). Літературно-музичну виставу на екологічну тематику «Петько Халамидник» майстерно зіграли учні 4-В класу (класний керівник Оксана Захарків) Козівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1.
Бібліотекарі Ірина Вовк та Діана Дячишин провели майстер-клас по виготовленню метелика в техніці оригамі.
Активними були всі учасники заходу, бо веселі руханки, танці-зігріванці та перерва на чаювання їх обєднали й подружили.
Всеукраїнський тиждень дитячого читання в бібліотеці – це каскад літературних задоволень: відкриття нових імен в літературі, знайомство з новими книгами, спілкування з однодумцями, участь у цікавих акціях, демонстрація власних читацьких талантів та досягнень.
Тож, запрошуємо усіх до бібліотеки! З нами завжди весело, пізнавально і цікаво. Читайте! Хай не буде жодного дня, коли б ви не прочитали хоч однієї сторінки з нової книги. адже зустріч з книгою – завжди цікава, захоплююча і неповторна подорож!
Пам’ятайте слова з «Повісті минулих літ»: «Книги – плоди мудрості, джерело мудрості, світло мудрості. Вчіться у героїв книжок любити нашу землю, її мову, мистецтво. Мандруйте рідною країною, пізнавайте себе і людей, знайомтеся з подіями, які відбулися у давнину, заглядайте у майбутнє».


































Більше світлин

Немає коментарів:

Дописати коментар